Depremzedeler Oy Kullanmak Için Hatay'a Geri Dönüyor

Depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’dan il disina çikan vatandaslar Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde oy kullanabilmek için geldikleri otogarda yogunluk olusturdu.

Depremzedeler Oy Kullanmak Için Hatay'a Geri Dönüyor
6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli gelen depremlerin ardindan çok sayida Hatayli, kentten ayrildi. Türkiye’nin farkli illerindeki Hataylilar, yarin yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde oylarini kullanmak için otobüslerle geri döndü. Hatay Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde seçim için hareketliligin yasandigi gözlemlendi. Yol ücretleri AFAD tarafindan karsilanan vatandaslar, otobüsten iner inmez "Il Disi Tahliye Müracaat Merkezi"ne basvurup, yol ücretlerini alabilmek için kayit olusturdu. Vatandaslarin bazilari aileleri tarafindan karsilanirken, bazilari ise Hatay Valiligi’nce tahsis edilen otobüs, minibüs ve taksilerle 15 ilçeye ve kent merkezine ulasimlari saglandi.

"Seçim için geldim"

Izmir’den seçim için gelen Imren Garipoglu, “ Depremin ardimdan Izmir’e yanima ögrenci evime geldi. 90 gündür Hatay’a gelmiyordum. Egitimin uzaktan da olsa devam ediyor. Seçim için geldim, 20 saatlik bir yoldu. Birkaç gün burada kalacagim, sonra geri dönecegim. Görüntüler üzücü, insallah her sey düzelir. Otogarda da seçim yogunlugu var. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim burayi özlüyoruz” dedi.



"Vatandaslik görevimizi yapacagiz"

Konya’dan gelen Süheyla Köse, depremde felaketi yasadiklarini belirterek, “Hala soktayiz. Kendimize gelemedik. 3 aydir il disindaydik. Oyumuzu kullanmak için geri döndük. Buradan giderken içimiz buruktu. Geri geldik, memleketimizin havasi bile ayri güzel. Insallah daha güzel günlerde olacak. Yarinda vatandaslik görevimizi yapacagiz. Umarim herkes için hayirlisi olur” diye konustu.

Kaynak: İHA