Yazili Ve Görsel Medya Yöneticileri Sahurda Tuzla'da Bulustu

Tuzla Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenen sahur programinda, yazili ve görsel basinin önemli isimleri Tuzla’da bir araya geldi. Yogun katilimdan dolayi herkese tesekkür eden Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, "Gerçekten gazeteciligin kurumsal manada, meslegini en iyi sekilde yapan, toplumu bilgilendiren, kamu otoritesinin dogru teshisler ile beraber tedaviye gitmesinde çok önemli bir rol oynadigini bir kez daha hatirladik" dedi.

Yazili Ve Görsel Medya Yöneticileri Sahurda Tuzla'da Bulustu
Istanbul’da yazili ve görsel medyada görev yapan genel yayin yönetmenleri, haber müdürleri, istihbarat sefleri, köse yazarlari ve haber spikerler Tuzla Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenen sahur programinda bir araya geldi. Ramazan ayinin ruhuna uygun sicak bir ortamda düzenlenen programda, uzun süre birbirlerini göremeyen gazeteciler sohbet ederek eski günlerini andilar. Tuzla Sahil’de düzenlenen geceye basin mensuplari yogun ilgi gösterdi. Yaklasik 3 saat süren programda Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, basin mensuplari ile yakindan ilgilenerek tek tek sohbet etti.

“Soframiza tesriflerinizden dolayi tesekkür ediyorum”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, ”Her gün 4 tane iftar programi yaptiktan sonra artik sahur programlarina da basladik. Bu programimiza tesriflerinizden dolayi tesekkür ediyorum. Soframizi senlendirdiniz, hos geldiniz. Ben bir tip doktoruyum. Teshis ve tedavi ile ugrasiyoruz. Isimiz teshis ve tedavidir. Bir hasta geldigi zaman, öncelikle hastaligin ne olduguna karar verebilmek, teshis edebilmek için biz bir anemnaz aliriz. Dogru teshis, her zaman dogru tedaviye, yanlis teshis ise yanlis tedaviye ve sonuçta ölüme kadar varan büyük sonuçlar dogurabilir. Bunu da basarabilen bir meslek grubu vardir. Gazetecilerdir. Bu açidan bakildigi zaman, bir ülkenin, yasayan bir organizmanin, bir sosyolojik vakanin tespitinde, teshisinde en iyi ortaya koyan ve bu teshisi en iyi yapmamizi saglayan gazetecilerdir. Dolayisiyla gazetecilerin hekimlikle olan bu metaforunu çok seviyorum. Gazetecilik bizim için çok hayati önem tasiyan bir konudur” diye konustu.



“Gazeteciligin bir önemini bir kez daha anlamis oluyoruz”

Baskan Yazici, ”Gazeteciligin önemini bir kez daha anlamis oluyoruz. Gerçekten gazeteciligin kurumsal manada, meslegini en iyi sekilde yapan, toplumu bilgilendiren, kamu otoritesinin dogru teshisler ile beraber tedaviye gitmesinde çok önemli bir rol oynadigini bir kez daha hatirladik. Özellikle 6 Subat tarihinde yasadigimiz deprem sonrasinda ve bütün vakalarin en iyi tespiti açisindan çok net bir sekilde gerçek gazeteciler gözümüz oldu, kulagimiz oldu. Asla gözlerimizi kulaklarimizi sizlerden ayiramadik” seklinde konustu.



“Çok keyifli bir sahur yasadik”

Gazeteci Hikmet Genç, ”Burada birçok basin mensubu arkadasimizla bir araya geldik. Hakikaten çok keyifli bir sahur yasadik. Çok güzel bir ortam vardi. Ilk defa bu kadar yazar arkadasi, medya mensubuyla bu kadar güzel bir ortamda bir araya gelme firsati oldu. Bu vesile ile Tuzla Belediyesine çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Gazeteci Ferhat Murat, ”Çok güzel bir bulusma oldu. Sadi Baskan’a çok tesekkür ediyoruz. Bizi böyle güzel bir organizasyonda bulusturdular. Uzunca bir zamandir göremedigimiz dostlarimizla bir arada olma imkani sagladilar. Çok tesekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gazeteci Tacettin Kutay, ”Çok tesekkür ederiz. Sayin Baskanimiz bizleri çagirdilar. Sizleri bir arada görmek ne güzel” sözlerini kullandi.
Kaynak: İHA