Sanat Ve Tasarim Atölyesi'ne Ögrencilerden Yogun Ilgi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi’nin okul disi ögrenme ortamlarindan bir tanesi olan “Sanat ve Tasarim Atölyesi” sürdürdügü faaliyetlerle yil boyunca ögrencilerden yogun ilgi görüyor.

Sanat Ve Tasarim Atölyesi'ne Ögrencilerden Yogun Ilgi
Selçuklu Belediyesi hayata geçirdigi okul disi ögrenme ortamlari ile egitim çagindaki çocuklarin hayal dünyasini zenginlestirerek onlara yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Bu çerçevede içerisinde farkli atölyelerin yer aldigi Ahmet Kelesoglu Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren Sanat ve Tasarim Atölyesi ile ögrencilere Robotik Kodlama ve Inovasyon, Seramik (Çini), Ahsap ve Metal, Resim ve Kagit Katlama atölyelerinde egitimler veriliyor. Burada el becerileri artan ögrencilerin hayal dünyalari da zenginlesiyor.

“Atölyemiz ögrencilerimize yeni vizyonlar kazandiriyor”

Selçuklu Belediyesi olarak fiziki egitim yatirimlarinin yani sira, Selçuklu Degerler Egitimi Projesi (SEDEP) gibi marka bir proje ile egitime destek olduklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, "Bu çerçevede okul disi ögrenme ortami olarak faaliyetlerini sürdüren Sanat ve Tasarim Atölyemiz yilin her döneminde çocuklarimizdan yogun ilgi görüyor. Çocuklarimizi sanat ile tanistiran merkezimiz, onlarin el becerilerini ve yeteneklerini gelistirmeye ve onlara yeni ufuklar kazandirmaya devam ediyor. Burada yer alan atölyelerle, çocuklarimiza ögrenilen her türlü bilgi, beceri ve tutumun bir davranis olarak ortaya çikmasinin ötesinde, onlarin kendilerine ve topluma dogrudan hizmet edebilecek bir yetkinlige ulasmalarina destek oluyoruz. Çocuklarimizin okul disi ögrenim ortamlarimizda gelisimlerine sahit olmak bizler için mutluluk verici. Insallah Türkiye Yüzyili vizyonu dogrultusunda gelecegin donanimli nesillerini yetistirmeye katki saglamaya devam edecegiz" dedi.



2018’den bu yana toplamda 5 bin 91 ögrenci faydalandi

Sanat ve Tasarim Atölyesinden 2018’den bu yana toplamda 5 bin 91 ögrenci faydalandi. Merkezde ögrencilerin problem çözme ve elestirel düsünme, etkili iletisim becerilerini gelistirmelerine katki sunuluyor. Ögrencilerin, sosyal gelisim açisindan; paylasma ve isbirligi yapma, sözel iletisim kurma, gruba uyum saglama becerilerinin gelismesi, zihinsel gelisimlerine katki sunmakla beraber onlarin el ve göz koordinasyonu arttiriliyor. Sanat ve Tasarim Atölyelerinde, Selçuklu Özel Egitim Mesleki Egitim Merkezinde okuyan ve mezun olmus ögrencilerin, olusturulan atölyelerle is üretme ve sosyal yasama katilimlari saglaniyor. Bu sayede ögrenci ve ailelerin sosyal hayata tutunabilecekleri ortam hazirlanarak; zihinsel engelli ögrenciler, diger ögrencilerle birlikte çalisarak proje tasarimi ve uygulamasi ile üretim imkanina kavusturuluyor.
Kaynak: İHA