Nemrut Dagi Ve Krater Göllerinin Muhtesem Kar Manzarasi Hayran Birakiyor

Dünyanin ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Bitlis’teki Nemrut Dagi ve krater göllerinin zirveden karli manzarasi görenleri hayran birakiyor.

Nemrut Dagi Ve Krater Göllerinin Muhtesem Kar Manzarasi Hayran Birakiyor
Van Gölü Havzasi’nin batisinda, Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasinda yer alan ve Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan 2 bin 250 rakimli Nemrut Krater Gölü, her mevsim seyri güzel manzarasiyla ziyaretçilerini hayran birakiyor. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) akademisyenleri ve fotografçilar, metrelerce kara ragmen yaklasik 5 saatlik yürüyüsün ardindan Nemrut Dagi zirvesine çikti. Zirveye çikan akademisyenler ve fotografçilar Nemrut Dagi ve içinde bulunan krater göllerinin karla bütünlesen manzarasini fotografladi.

Güroymak Meslek Yüksekokulu Fotografçilik ve Kameramanlik Bölümü Ögretim Görevlisi Veysel Aksahin, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü hocalari ve fotograf sanatçisi arkadaslariyla birlikte Nemrut Dagi ve krater göllerinin karli manzarasini fotograflamak için yaklasik 5 saatlik bir tirmanis gerçeklestirdiklerini söyledi.

Aksahin, “Bugün çok güzel bir manzaraya eslik ediyoruz. Yaklasik 5 saatlik bir yürüyüs sonucunda kara bata çika buraya kadar geldik. Zor bir süreçti ama geldigimiz yere ve sonuca baktigimizda gerçekten çok güzel bir manzarayla karsi karsiyayiz. Biz buraya genelde yazin geliyoruz ama kis mevsiminde ilk defa geldik. Arkamizda büyük bir göl var. Bir tatli su gölü. Bunun yaninda daha küçük bir göl de var, sicak su kaynaklari var. Dünyanin ikinci büyük krater gölü burasi. Burayi çok kisi bilmiyor maalesef. Biz de burayi tanitma gayesiyle bu faaliyeti gerçeklestirdik. Gölün bir tarafinda Tatvan ilçesi ve Van Gölü var. Bir diger tarafinda Ahlat var. Yani baktigimiz zaman muhtesem bir doga manzarasinin içerisindeyiz bugün. Hocalarimizla birlikte kalderanin ve krater göllerinin güzel bir kis fotografini çektik. Umarim bu bölgenin tanitimi için de bir katkisi, bir faydasi olur diye düsünüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA