MSB'yi Hedef Alan Depremle Ilgili Asilsiz Iddialar Yalanlandi

Milli Savunma Bakanligi (MSB), bir gazetede yayimlanan ve MSB’yi hedef alan depremle ilgili asilsiz iddialari yalanladi. Yayimlanan yaziyla ilgili mahkeme karariyla “Cevap ve Düzeltme Metni” yayimlandi.

MSB, bir gazeteci tarafindan 27 Subat tarihinde kaleme alinan “Depremin Ortaya Çikardigi Hastalik” baslikli yaziyla ilgili ‘Cevap ve Düzeltme Metni’ yayimlandigini duyurdu. MSB, kaleme alinan yazinin; Türk Silahli Kuvvetlerini (TSK), Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve TSK mensuplarini hedef aldigini ve kamuoyunu yaniltma amaci tasidigini bildirirken söz konusu yazida gerçek disi ithamlara yer verildigini duyurdu. Kaleme alinan yaziyla ilgili ise mahkeme karari ile ‘Cevap ve Düzeltme Metni’ yayimlandi.

Bakanlik tarafindan yapilan açiklamada ise su ifadelere yer verildi:

“Devletimizi, Türk Silahli Kuvvetlerini (TSK), Sayin Bakanimizi ve TSK’nin serefli mensuplarini hedef alarak kamuoyunu yaniltma amaci tasiyan söz konusu haberde özetle, askerin depreme müdahalede geç kaldigi, 2’nci Ordu Komutani’na beklemede kal emri verildigi ve bunun üzerine üzüntüden agladigi, Millî Savunma Bakanimizin basarisiz oldugu, Suriye’deki operasyonlarin zafiyet olusturdugu ve iki ülke sinirlarinin askerî sorunlardan kurtarilmadigi vurgulanmaktadir.

Bu kapsamda ortaya atilan mesnetsiz iddialar; Millî Savunma Bakanliginin basta terörle mücadele ve hudut güvenligi olmak üzere depremle mücadelede de ortaya koydugu özverili ve basarili faaliyetleri kamuoyu nezdinde küçültmek, asker-sivil arasina nifak sokmak maksadiyla, sahsi hirsi tatmin ve ülkede kaotik bir ortam olusturma hevesiyle akla ve mantiga aykiri sekilde kaleme alinmistir.

Daha önce defalarca açiklandigi ve resmî kayitlarda yer aldigi üzere Millî Savunma Bakanligi ve TSK felaketin yasandigi ilk andan itibaren ilgili tüm kurum/kuruluslarla koordineli olarak seferber olmus ve olmaya devam etmektedir. Bakanimiz ve TSK Komuta Kademesi de ilk günden itibaren deprem bölgesinde görev almis ve görevlerini araliksiz sürdürmektedir. Irak’in ve Suriye’nin kuzeyi basta olmak üzere ülkemizin ve asil milletimizin huzur ve güvenligi için PKK/PYD/YPG, DEAS ve FETÖ gibi terör örgütlerine karsi azim ve kararlilikla mücadele edilmektedir.

Tamamen siyasi saiklerin gölgesinde yazildigi anlasilan ve subjektif bir bakis açisi ile kaleme alinan bu haber, Cumhuriyet tarihinin terörle mücadelede en yogun faaliyetlerini yürüten Bakanligimizi yipratmaya, kahraman Mehmetçigin moral ve motivasyonunu bozmaya ve kamuoyunda olumsuz algi olusturmaya yöneliktir.”
Kaynak: İHA