Gümüshane Yaylalarindan Kar Ve Sis Manzaralari

Geçtigimiz günlerde gerçeklesen kar yagisinin ardindan Gümüshane’nin yüksek kesimleri yeniden beyaz örtüyle kaplanirken, dronla kaydedilen sis ve kar manzaralari büyüleyici görüntüler olusturdu.

Gümüshane Yaylalarindan Kar Ve Sis Manzaralari
Dogu Karadeniz’in en fazla yaylaya sahip sehri Gümüshane’de bahar mevsiminde olunmasina karsin yagan kar yagisiyla birlikte yüksek daglarin zirve ve yamaçlarindaki yaylalar yeniden karla bulustu.

Kayitli 430’dan fazla yaylasi bulunan sehirde Avrupa’nin en uzun köknarlari, Balkanlar’in, Kafkaslar’in ve Türkiye’nin en boylu ve çapli ladinlerinin yer aldigi Örümcek Ormanlari Tabiati Koruma Alanindaki yüzlerce yillik agaçlarin üzerini kaplayan kar taneleri ve zirvelerindeki Çikrikdüzü, Kütüklüyurt ve Ibrahimalani yaylalarinin karli ve sisli hali essiz manzaralar olusturdu.

Yüzlerce yillik devasa agaçlara ev sahipligi yapmasi nedeniyle uzmanlar tarafindan “Canli agaç müzesi” olarak nitelendirilen ladin, kayin, ceviz, kavak, orman gülü, yaban findiklari, genis yaprakli agaçlar gibi çok sayida agaç çesidi bulunan ve Türkiye’nin önemli “karisik” ormanlarindan biri sayilan Örümcek Ormanlari ve bitisigindeki yaylalardaki o anlari dronuyla görüntüleyen Serkan Özdemir’in sosyal medya hesaplarindan paylastigi görüntüler çok sayida görüntüleme ve begeni aldi.

Kentin en fazla yaylaya sahip ilçesi Kürtün’ün daglarinda her dönem bu tür manzaralarla karsilasilabilecegini kaydeden Özdemir, bu yaylalardan paylastigi manzaralari görenlerin hayranliklarini gizleyemedigini ifade etti.

Kaynak: İHA