Bu Köyde 5 Yildir Tek Iftar Sofrasi Kuruluyor

Yozgat merkeze bagli Musabeyli köyündeki vatandaslar, 5 yildir Ramazan aylarinda caminin sosyal tesisinde organize edilen toplu iftarla orucunu açiyor.

Bu Köyde 5 Yildir Tek Iftar Sofrasi Kuruluyor
Toplu iftar gelenegine 2019 yilindan itibaren devam eden 100 haneli köyde, hayirseverler ve imkani olan aileler köy halkina iftar yemegi veriyor. Köylüler iftar öncesi sohbet edip Ramazan ayinin feyzini birlikte yasiyor. Caminin sosyal tesisinde yemekler el birligiyle hazirlaniyor. Köy halki cami hoparlöründen iftar yemegine davet ediliyor. Ezanla birlikte açilan orucun ardindan dua ediliyor. Dua sonrasi semaverde çay içen köylüler aksam ve teravih namazini kildiktan sonra evlerine geri dönüyor. Her gün iftar sofrasinda bir araya gelen köylüler birlik, beraberlik ve paylasmanin en güzel örneklerini sergiliyor. 5 yildir devam eden toplu iftar geleneginin köyde bundan sonraki yillarda da devam ettirilmesi niyetleniliyor.

"Bu köyde tek sofra kuruluyor"

Yüz haneli Musabeyli köyünde 240 kisinin yasadigini söyleyen Halil Ibrahim Türkmen, “Ramazan ayi dolayisiyla 2019 yilindan beri geleneksel olarak iftar yemegimiz devam etmektedir. Bu köyde tek sofra kuruluyor. Yemek masraflarini köyümüz halkindan ve disaridaki hayirsever vatandaslarimiz karsilamaktadirlar. Köyümüzde birlik, beraberlik olmasi için bu gelenegimizi sürdürüyoruz. Genci yaslisi hepsi bir sofrada bulunuyor, birlik ve beraberlik olusuyor, herkes mutlu oluyor. Iftarimiza gelemeyen yaslarimiza, hastalarimiza ve tek yasayan komsularimiza da evlerine bizzat yemeklerini her gün gönderiyoruz. Önümüzdeki yillarda da toplu iftar yemegimizi devam ettirmeyi düsünüyoruz" dedi.



"Genç, yasli, çoluk çocuk herkes burada iftarini yapiyor"

Köy halkindan Arife Sahingöz ise, "Ramazan boyunca köyümüzde geleneksel olarak iftar yemegi veriyoruz. Bu gelenegi hep birlikte sürdürüyoruz. Genç, yasli, çoluk çocuk herkes burada iftarini yapiyor. Teravihimizi kiliyoruz sonra da dagiliyoruz. Burada her Ramazan ayinda tek sofrada birlesiyoruz. Birlik, beraberlik ve kaynasma duygusu gelisiyor, tüm köylüler bir arada bulunuyoruz. Hayirsever vatandaslarimiz ya da köy halkindan herkes katki yaparak iftar yemegimizi yapiyoruz, feyizli oluyor" seklinde konustu.

Köy sakinlerinden Mustafa Aliç da, "Köylüler olarak her gün burada iftarimizi açiyoruz. Bu köyde tek bir sofra kuruluyor, herkes huzurlu bir sekilde yemegini yiyor ve teravihi kiliyoruz, dagiliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA