Balikesir'den Deprem Bölgesine Yardimlar Devam Ediyor

Bütün Türkiye’yi derinden üzen büyük depremin ardindan, Balikesir deprem bölgesine gönderilen yardimlar çok güçlü destekle katki sagliyor.

Balikesir'den Deprem Bölgesine Yardimlar Devam Ediyor
Afet bölgesine Balikesir’den gönderilen yardimlarla yaralar sarilmaya devam ederken, bölgede baslangicindan itibaren görev alan kamudan 4 bin 58 ile özel sektör ve sivil toplum kuruluslarindan 637 personelle insan gücü destegi saglaniyor. Personel desteginin yani sira; su ana kadar 447 araç, 388 is makinasi, 11 ambulans, 7 itfaiye, 1 akaryakit ve 17 su tankeri, 9 uçak ve 10 jeneratör gönderilen destege teknik güç kazandiriyor. Depremin hemen ardindan bölgedeki afetzede vatandaslarin ihtiyaçlarini gidermek için ise; bin 56 yardim tiri, bin 176 çadir, 80 konteyner, 3 asevi, 30 mobil dus, 32 mobil tuvalet ve 12 cenaze araci da gönderilen yardimlar arasinda yer aldi.

Sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimla yardimlara iliskin sayilari paylasan Vali Sildak, birlik ve beraberlikle yaralarin sarilmasina destek veren kamu ve özel kurumlar ile Balikesirlilere tesekkür etti.
Kaynak: İHA