Bahar Yagmurlari Aricilarin Yüzünü Güldürdü

Yillik 2 ton balin üretildigi Sanliurfa’da artis gösteren yagislar, aricilarin yüzünü güldürdü.

Bahar Yagmurlari Aricilarin Yüzünü Güldürdü
Sanliurfa’da son 30 yilin en yogun yagislari görüntü. Mart ayinda metrekareye ortalama düsen yagmur miktari yaklasik olarak 57,9 kilogramken bu sene 137,6 kilograma kadar yükseldi. Bu da daha önceki yillarda baska illere göç etmek zorunda kalan aricilarin yüzünü güldürdü. Yagmurlarla birlikte her yerde çiçeklerin açmasi aricilarin yerlerinde sabit kalmasini sagladi.

Üreticinin yüzü güldü

Bahar yagmurlarinin kendilerine can suyu oldugunu söyleyen Mahmut Ergin, "10 yildir Ceylanpinar ilçesinde aricilik yapiyorum. Baba meslegi. Yeri geliyor zaman zaman sehir disina çikiyoruz. Baharin burada iyi geçmedigi aylarda ya da çiçeklerin bittigi ayda Mus, Bingöl, Elazig, sehir sehir geziyoruz. Bu bizim için çok büyük maliyet çünkü nakliye maliyeti çok yüksek. Temennimiz burada yagislarin iyi gitmesi, sehir disina çikmak gibi bir mecburiyetimizin kalmamasi, en önemlisi bu çünkü bir aricinin en büyük maliyeti bir yerden bir yere göç etmesidir. Mart ayinda son gelen yagmurlar çiçekleri yeniden canlandirdi, arilar toparlanmaya basladi.

Kalan arilarimizi çok sükür bu saatten sonra kurtardik" diye konustu.



Yillik 2 ton bal üretiliyor

2022 verilerine göre 738 aricinin bulundugu Sanliurfa’da 157 bin 201 ari kolonisinden yillik 2 ton 199 kilogram bal ve 26 ton balmumu üretimi gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA