Akil Almaz Dolandiricilik Hikayesi Açiklamasi Anne Ve Kizi Dolandirildi

Kocaeli’de iddiaya göre, anne ve iki çocugunun telefonlarina casus yazilim programi yükleyen sahis, bu sekilde onlara ait özel bilgilere ulasarak, "Üzerinizde büyü var" yalanini söyledi. Bu yalana inanan anne ve kizi ise maddi manevi zarara ugradi.

Akil Almaz Dolandiricilik Hikayesi Açiklamasi Anne Ve Kizi Dolandirildi
Iddiaya göre, M.O. isimli kadin (47) ile C.A. (44) arkadas oldu. Bu süre zarfinda M.O.’nun kizi K.O. (30) ve oglu S.B.O.’nun (21) telefonlarina özel numaralardan aramalar gelmeye basladi.

Bunun üzerine C.A., M.O.’ya telefonlara koruma programi yükleyecegi yalanini söyledi.

M.O.’yu kandiran C.A., telefonlara koruma programi yerine, casus yazilim programi yükledi. C.A., M.O.’ya komiser tanidiginin oldugunu da ifade ederek, özel aramalari yapan sahsin bulundugunu söyledi.

Özel aramalarin kesilmesinden sonra güven kazanan sanik C.A., komiserin Amerika’da tedavi gördügü yalaniyla, M.O.’dan para almaya basladi.



"Üzerinizde büyü var"

M.O. ile ailesine ait özel bilgileri casus yazilim programi araciligiyla ögrenen C.A., müstekileri üzerlerinde büyü olduguna ikna ettirdi. C.A., M.O.’dan büyünün bozulmasi için Messenger üzerinden sözde hoca olarak tanittigi kisilerle mesajlasmalarini istedi. Sahte hesaplar üzerinden farkli isimlerle kendini tanitan C.A., M.O. ile K.O.’ya Messenger mesajlasmalarinda evde yasanan ve yasanacak olaylari söyleyerek, üzerlerinde büyü olduguna inandirdi. Bu süre zarfinda M.O. ile K.O. C.A.’nin kontrolü altina girdi. M.O.; 9 bilezik, 35 cumhuriyet altini, 11 bin TL para, çesitli miktarda Euro, dolar, 2 bilezik, 1 metre zincir ve birçok ziynet esyasini saniga verdi. Ayrica K.O.’da 2 altin bilekligi, altin kolyesini ve bir miktar parasini C.A.’ya verdi.

Ayrica sanik, kullanmis oldugu sahte hesaplar üzerinden müstekilere, büyünün çözülmesi için kendisiyle cinsel iliskiye girme hususunda mesajlar atti. Büyünün gerçek olduguna inanan müstekiler sanikla degisik zamanlarda birçok kez cinsel iliskiye girdi. Bu anlari kayit alina alan sanik, cinsel birlikteligin devami hususunda müstekileri tehdit etti. Bunun üzerine M.O. ile kizi K.O. polis merkezine giderek sikayetçi oldu.

5 ayri suçtan dava açildi

Hakkinda "Iki ayri nitelikli cinsel saldiri", "Zincirleme kamu görevlileri ile iliskisinden bahisle dini inanç ve duygulari araci kilinmasi ve bilisim sistemleri banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiricilik", "Zincirleme özel hayatin gizliligini ihlal etmek", "Zincirleme santaj", "Zincirleme bilisim sistemlerine hukuka aykiri olarak girme ve orada kalma" suçlarindan dava açilan sanigin yargilanmasina devam edildi. Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya magdur M.O., K.O., tanik S.B.O. ve taraf avukatlari katildi.



"Sanik telefonlarimiza koruma agi kuracagini söyledi"

Durusmada dinlenen M.O.’nun oglu S.B.O. (21), "Sanigi annem araciligiyla tanidim. Diger magdur da kardesim olur. O dönemlerde anneannemin hastaligi söz konusuydu. Sanik bu dönemde komiser bir tanidiginin oldugunu, miras davasinda bize yardimci olabilecegini söyledi.

Telefonlarimiza gelen özel aramalar sonrasinda sanik C.A. telefonlarimizi, koruma agi kuracagini söyleyerek almisti. Bu olaydan sonra Dilara Y. isimli bir kisi bize mesaj göndermeye basladi.

Dilara Y., miras konusunda bize yardimci olabilecegini, dayilarimin bizim aleyhimizde çalistigini mesaj yoluyla söylüyordu. Telefonlarimizin dinlendigini düsünüyordum. Zira telefonda arka planda çalisan uygulamalar mevcuttu" dedi.



"Sanik benden, annemden ve ablamdan 5 tane bos imzali kagit aldi"

S.B.O., "Sanik benden, annemden ve ablamdan 5 tane bos imzali kagit aldi. Bu kagitlarla bizim telefonlarimizi dinleyen kisilerden sikayetçi olacak ve savciliga basvuracagini söyledi.

O dönemlerde sanik C.A.’nin annemden çok kez borç aldigini gördüm. Bu borçlari geri vermedi. Ablamdan para aldigini görmedim. Sanik annemden borç para isterken, parayi vermedigi takdirde benim basima bazi olumsuz seyler gelecegini söylüyordu. Örnegin önümün baskalari tarafindan kesilecegini söylüyordu. Para alarak beni korumakta yardimci olacagini açikliyordu. Para vermezse dayimlarin bize zarar verecegini söylüyordu" diye konustu.



Beraati istendi

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda, sanik C.A.’nin üzerine atili suçlari isledigine dair cezalandirilmasinda kesin ve inandirici delil elde edilemediginden beraatini talep etti. Avukatlarin süre talep etmesi üzerine durusma ertelendi.
Kaynak: İHA