3 Yildir Firar Olan FETÖ'cünün Saklandigi Yerden Servet Çikti

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) mahrem sorumlularindan 3 yildir 6 yil 10 ay 15 gün hapis cezasiyla aranan Kürsat Kafali, saklandigi adreste polisin operasyonu sonucu yakalanarak cezaevine gönderildi. Kafali’nin evinden 31 bin 295 TL, 2 bin 500 Euro ile 13 bin 835 dolar ve yaklasik 200 bin lira degerinde altin ele geçirildi.

3 Yildir Firar Olan FETÖ'cünün Saklandigi Yerden Servet Çikti
Alinan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler FETÖ/PDY silahli terör örgütünden aranmasi bulunan kisileri yakalamak için çalisma baslatti. Ekipler, ögretmenlikten ihraç edilmis olan Kürsat Kafali’nin yargilandigi ‘Silahli Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan 6 yil 10 ay 15 gün hapis cezasina çarptirildigi ve 3 yildir firari yasadigini tespit etti.

Örgütün gizli haberlesme sistemi ByLock kullanicisi olan Kafali’nin ‘mahrem sorumlu’ olarak sohbet hocaligi yaptigi ve farkli kod adlar kullandigi tespit edildi. Terörle Mücadele Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler Kafali’nin gizledigi adresi tespit ederek söz konusu eve operasyon düzenledi.

Firari hükümlü Kürsat Kafali, gözaltina alinirken evde yapilan aramada 31 bin 295 TL, 2 bin 500 Euro ile 13 bin 835 dolar ve yaklasik 200 bin lira degerinde 8 tam altin, 10 çeyrek altin, 2 adet gram altin, 2 adet burma bilezik ve 2 adet de yine altin kolye ele geçirildi. Telefon ve dijital materyaller incelenmek üzere Il Emniyet Müdürlügü’ne götürülürken Kürsat Kafali, cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA