Psikolojik Danisman Ve Rehber Ögretmenler 100 Bin Atama Istiyor

Türk Psikolojik Danisma ve Rehberlik Dernegi Samsun Subesi üyeleri, 45 bin olarak açiklanan ögretmen atamasinin 100 bine çikartilarak, psikolojik danisman ve rehber ögretmenlere ayrilan kontenjanin arttirilmasi çagrisinda bulundu.

Psikolojik Danisman Ve Rehber Ögretmenler 100 Bin Atama Istiyor


Türk Psikolojik Danisma ve Rehberlik Dernegi üyeleri, Cumhuriyet Meydani’nda basin açiklamasi yapti. Yeni ögretmen atamalarinda psikolojik danisman ve rehber ögretmenlere ayrilan kontenjanin arttirilmasini isteyen dernek üyeleri, 45 bin olarak açiklanan ögretmen atama sayisinin 100 bine çikartilmasi gerektigini söylediler.

Çok sayida mezunun atama bekledigini ifade eden Türk Psikolojik Danisma ve Rehberlik Dernegi Samsun Sube Baskani Mustafa Oran, “Psikolojik danisman ve rehber ögretmenlerin ücretli olarak istihdam edilme durumu söz konusu olmadigindan halihazirda en az 25 bin okulda milyonlarca ögrenci çagdas egitimin olmazsa olmazi ögretim hizmetinin tamamlayicisi olan psikolojik danisma ve rehberlik hizmetlerinden mahrum kalmaktadir. Diger taraftan da binlerce mezun nitelikli psikolojik danisman uzmanligini aldigi alanda hizmet vermek için beklemektedir. Egitimin bir bütünsel hizmet oldugu gerçegi unutulmadan mevcut 45 bin olarak açiklanan atama sayisi 100 bine tamamlanarak sistemin ögretmen ve psikolojik danisman ihtiyaci kadrolu olarak karsilanmalidir” dedi.

Kaynak: İHA