Merkezefendi'de Iftar Coskusu Sevindik Mahallesi'nde Devam Etti

Merkezefendi Belediyesi, Sevindik Mahallesi’nde gerçeklestirilen toplu iftar programi binlerce kisinin katilimiyla gerçeklestirildi. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Ramazan ayi huzurdur, berekettir, birlik ve beraberliktir” dedi.

Merkezefendi'de Iftar Coskusu Sevindik Mahallesi'nde Devam Etti


Merkezefendi Belediyesi tarafindan Ramazan ayinda geleneksel hale getirilen mahalle iftarlari devam ediyor. Ramazan ayinda vatandasi sofralarda bulusturan Merkezefendi Belediyesi, Sevindik Mahallesi Kapali Pazaryeri’ne kurdugu iftar sofrasina binlerce Merkezefendili katilim sagladi. Kurulan iftar sofrasinda vatandaslar orucunu birlikte açti. Iftar programi sonrasi tasavvuf müzik konseri ve semazen gösterisi sahnelendi.

Sevindik Mahallesi’ndeki iftar programinin ardindan Merkezefendi Belediyesi, 7 Nisan Cuma (bugün) günü Muratdede Mahallesi Yesilyurt Kapali Pazar Yeri’nde toplu iftar programini gerçeklestirecek. Ramazan ayinin huzurunun yasanacagi programda tasavvuf müzik konseri ve semazen gösterisi de olacak.

“Verdigimiz sözleri yerine getiriyoruz”

Sevindik Mahallesine yapilan projelerden bahseden Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “2019’dan bu yana sizlere verdigimiz sözleri yerine getirmeye çalisiyoruz. Sevindik Mahallemizde çalisan kadin sayimiz çok fazla size bir kres sözümüz var demistik, bunu yerine getirdik. Diger mahallelerimizde oldugu gibi Sevikdik’te yasayan çocuklarimiz ve Sümer’de yasayan çocuklarimizda ayni egitim hakkina ve firsat esitligine sahip olsun demistik. Açtigimiz Kadin Çocuk Yasam Merkezlerimizde hem kadinlara hem de çocuklara verdigimiz çesitli kurslarla bunu saglamaya çalistik. Sevindik Mahallemizde üst yapi projemizi bugün itibariyle yüzde 80’ini tamamladik” dedi.



“Ramazan ayi huzurdur, berekettir”

Sevindik Vadi Parki’ni tamamen yenilediklerini belirten Baskan Dogan, “Sevindik Vadi Parkimizda artik çocuklarimiz, gençlerimiz ve kadinlarimiz güvenli bir sekilde spor yapabilecekler. Ailecek huzurlu bir sekilde orada piknik yapabilir ve vakit geçirebilir hale getirdik. Bu açtigimiz ve yeniledigimiz tesisleri sizlerin huzur ve güveni için yapiyoruz. Sevindik Vadi Park’ta özellikle çocuklarimiza ve gençlerimize çok farkli branslarda spor yapma imkani saglayacagiz. Merkezefendi Belediyesi olarak açacagimiz spor kurslari ögretmenlerimiz ve antrenörlerimiz esliginde hem kadinlarimiz pilatesten zumbaya, hem de çocuklarimiz basketbol, voleybol, güres gibi birçok spor bransinda spor yapma imkani saglayacagiz. Ramazan ayi huzurdur, berekettir, birlik ve beraberliktir. Iste bu sofralarda bunlari saglamaya çalisiyoruz. Deprem nedeniyle kötü günler geçirdik, yaralari birlikte sarmaya gayret ediyoruz. Iftar programimiza katilim saglayan tüm hemsehrilerime çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA