Eskisehir'deki Lokantadan Ramazanda Duyarli Davranis

Eskisehir’de yer alan bir lokanta sahibi, Ramazan ayinda oruç tutamayan vatandaslarin yemek yedigi sirada disardan gözükmemesi için çareyi dükkân camlarina perde çekmekle buldu.

Eskisehir'deki Lokantadan Ramazanda Duyarli Davranis


On bir ayin sultani Ramazan ayinda bazi vatandaslar oruç ibadetini yerine getirirken bazi vatandaslar ise hastalik gibi zorunlu durumlarda oruç tutamiyor. Eskisehir’deki lokanta da bu duruma çareyi dükkân camlarina perde çekmekle buldu. Lokantada oruç tutamayan vatandaslarin yemek yedigi sirada çevreden geçen insanlarin rahatsiz olmamasi için camlara perde çekildi. Lokanta sahibi Remzi Umut, camlara perde çekerek hem içerde yemek yiyen vatandaslarin hem de disardan geçen vatandaslar için böyle bir duyarlilik düsündüklerini ve Ramazan boyunca bunu devam ettireceklerini söyledi.



“Geleneklerimizden ve göreneklerimizden esinlenerek yaptigimiz bir sey bu”

Ramazan ayinda yapilan bu davranisin vatandaslar tarafindan olumlu karsiladigini belirten Remzi Umut, “Ramazanda isler haliyle biraz durgun oluyor ama çok sükür çalismaya devam ediyoruz. Lokantamizda perde uygulamasi yapiyoruz. Bazi insanlar hastaliktan dolayi oruç tutamiyorlar. Gelip bizde yemek yiyorlar. Biz de sokaktan geçenler ve yemek yiyenler rahatsiz olmamasi için perdeyle bir önlem aldik. Vatandaslarin da perde koymamiza olumlu tepkisi oluyor. Biz geçen sene de, önceki sene de bu sekilde camlarimiza perdelerimiz astik. Geleneklerimizden ve göreneklerimizden esinlenerek yaptigimiz bir sey bu. Disardan geçenler ve içerde yemek yiyenler rahatsiz olmayacak sekilde önlem aldik. Hastaligi olan insanlar oluyor, bu nedenle de oruç tutamiyorlar. Hem içerde olan hem de disardan geçen vatandaslarin rahatsiz olmamasi amaciyla böyle bir perde çektik” diye konustu.

Lokantada yemek yiyen vatandaslar da lokantanin camlarina perde çekme fikrini takdirle karsiladiklarini belirtti.

Kaynak: İHA