Tokat'ta Eczacilik Paneli Düzenlendi

Afetlerde Yerel Yönetim Deneyimleri ve Afet Eczaciligi Paneli Düzenlendi

Tokat'ta Eczacilik Paneli Düzenlendi
Tokat Gazi Osman Üniversitesi’nde Eczacilik Fakültesi tarafindan Afetlerde Yerel Yönetim Deneyimleri ve Afet Eczaciligi paneli gerçeklestirildi.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Sehitler Salonunda düzenlenen panele Tokat Belediye Baskani Av. Eyüp Eroglu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yilmaz, TOGÜ akademik ve idari personeli ile ögrenciler katildi.

Yerel yönetimlerin felaketler öncesi ve sonrasindaki rolüne deginen TOGÜ Rektörü bu rolün bilimsel afet literatüründe en çok incelenen konulardan biri oldugunu belirtti.

Zamaninda ve yeterli ilaç tedarikinin afet zamanlarinda toplumun hizla iyilesmesi ve yaralarinin sarilmasi için kritik öneme sahip oldugunu söyleyen Yilmaz bu anlamda afet ve acil durum eczaciliginin tüm uzmanlik ve deneyimi ile devreye girdigini belirtti.

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu yapmis oldugu konusmada yerel yönetimlerin afetlerdeki rolünden bahsetti. Deprem öncesi, deprem ani ve sonrasinda yapilmasi gerekenlere deginen Eroglu, Adiyaman’in Gölbasi ilçesinde yapilan hizmetlere de yer verdi. Panelin sonunda TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yilmaz tarafindan moderatör ve panelistlere hediye ve tesekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA