Yozgat'ta Bir Hayirsever, Bakkalin Veresiye Defterini Satin Aldi

Yozgat’ta hayirsever bir is kadini, kent merkezinde bir bakkalin veresiye defterini 7 bin 500 liraya satin aldi.

Yozgat'ta Bir Hayirsever, Bakkalin Veresiye Defterini Satin Aldi
Yozgat’ta hayirsever vatandaslarin katkilariyla bir Osmanli gelenegi olan ve “Veresiye Defteri” anlamina gelen “Zimem Defteri” uygulamasi ile ihtiyaç sahibi vatandaslarin bakkallara olan borçlari kapatiliyor. Yozgat’ta is insani Gülsen Itik, Asagi Çatak Mahallesi’nde bir bakkalda mahallenin borcunun yazili oldugu veresiye defterini 7 bin 500 liraya satin aldi.

Yozgat Valisi Ziya Polat önderliginde 3 yildir ramazanda Zimem Defteri uygulamasi yapildigini belirten Itik, "Bu yil da Asagi Çatak Mahallesi’nde Irmak Bakkalindaki mahallenin borcunu kapatmak istedik. Önümüzdeki günlerde de baska bakkal dükkanlarinda vatandasin borcunu kapatip, ramazanin maneviyatini yasatmak, ayni zamanda yeni nesle Osmanli’nin gelenegi olan bu uygulamayi tanitmak istiyoruz." dedi.

Bakkal dükkani isleten Semsi Içen de mahalle halkinin borçlarinin kapatildigi için mutlu oldugunu söyleyerek borcun kapatilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Daha sonra bakkalin camina "Bu bakkalda vatandaslara ait olan tüm borçlar valiligimizin araciligiyla hayirseverlerimiz tarafindan ödenmistir" yazili afis asildi.
Kaynak: İHA