Meksika'da Orman Yangini Açiklamasi 1 Ölü

Meksika’nin Jalisco eyaletinde çikan orman yangininda alevlerle mücadele eden 1 itfaiyeci hayatini kaybetti.

Meksika'da Orman Yangini Açiklamasi 1 Ölü


Meksika’nin Jalisco eyaletinde yer alan Tapalpa sehri kirsalinda geçtigimiz cuma günü baslayan orman yanginiyla mücadele 2 gündür devam ederken, 22 yasindaki Manuel Alejandro Justo adli itfaiyecinin alevlerle mücadele sirasinda hayatini kaybetti. Jalisco Eyaleti Sivil Koruma Kurumu tarafindan yapilan açiklamada, yanginla mücadelenin bölge itfaiyesi ve çevre belediyelerden olusturulan 291 kisilik ekip ve 2 helikopterin destegi ile devam ettigi belirtildi. Bölgede yasayan 260 kisi tahliye edildi.

Jalisco Valisi Enrique Alfaro yaptigi açiklamada, yangin bölgesindeki yerlesim yerlerinde yasayan 260 vatandasin güvenlik amaciyla evlerinden tahliye edildigini aktararak, 2 günlük çalismanin sonucunda alevlerin kontrol altinda tutuldugunu ancak sogutma ve söndürme çalismalarinin halen devam ettigini ifade etti.



Atmosferik acil durum ilan edildi

Devam eden yanginda çikan dumanlar bölgede bulunan yerlesim birimlerindeki havanin kalitesini de olumsuz etkiledi. Yetkililer, Tapalpa sehrinin yani sira, Atemajac, Brizuela, Techaluta de Montenegro ve Amacueca beldelerinde atmosferik acil durum ilan ederek bölge halkina kapi ve pencerelerin kapali tutulmasi, sigara içilmemesi, çocuklar, yaslilar ve solunum problemi olan hastalara dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA