IYI Parti Lideri Aksener Ispartalilarla Bulustu

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, seçim çalismalari çerçevesinde geldigi Isparta’da, "Ben yedi yasindan beri bes vakit namaz kilarim. Haci kadinim ben, agzima alkol degmedi” dedi.

IYI Parti Lideri Aksener Ispartalilarla Bulustu
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, seçim çalismalari çerçevesinde Isparta’ya geldi. Mimar Sinan Camii önünde halkla bulusan Aksener, halkin sorunlarinin yillardir konusulmadigini savunarak, “Bugün sizler, bizler 14 Mayis aksami sayet seçimi kazanirsak isgalciymisiz. Hadi oradan. Bu ülkenin has evlatlari nereden isgalci oluyor. Kendinize gelin. Bir tanesi iyice karistirmis, biz iktidara gelirsek, halkin iradesi bizi seçerse erkek erkege evlilik, erkeklerle hayvanlarin evliligi yasal olacakmis. Bunlar kafayi yemis. Bütün psikiyatrlari bunlari tedaviye davet ediyorum. Bir baska konu var; 14 Mayis aksami, sizin iradeniz bizi seçerse bizler sampanyayla kutlayacakmisiz, onlar kazanirsa temiz alinlari secdeye varacakmis. Hz. Adem’in kissasinin özelligi haramdan uzak durmak. Harama el uzattigin zaman cennetten kovuluyorsun ahmak. Sizler bu gencecik çocuklarin hakkini yediniz, tarimla ugrasan insanlarimizin emegini çaldiniz. Ispartaliya vermek yerine Kanadali, Amerikali çiftçiyi zengin ettiniz. Sonra helal temiz alinlarinizla seccadeye kafanizi koyacaginizi söylüyorsunuz. Ben yedi yasindan beri bes vakit namaz kilarim. Haci kadinim ben, agzima alkol degmedi” dedi.

3 yildir esnaf ziyareti gerçeklestirerek propaganda yapmadigini vurgulayan Aksener, “Sadece sizi dinledim, dertlerinizi dinledim. O dertlerimize arkadaslarimiz çareler buldu, projeler ürettik, kamuoyuyla paylastik. Muhteremlere dedik ki ’Bunlar miri mal bunlari kullanin’. Bazilarini kullandilar ama yüzde yüzüne el sürmediler. Esnafin müsterisi velinimettir. Esnaf ve tarim ekonominin iki belkemigidir. Hem istihdam olustururlar hem de üretileni satarlar. Gezerken gördüm ki ikisi de yere yapismis” seklinde konustu.

Halkin dertlerinin unutturulmak istendigini söyleyen Aksener, “Diyarbakir’da, Van’da bana faili meçhulcü, Isparta’ya gelince PKK’li diyorlar. Ikisi birbirine zit, ben ikisi de degilim. Ama bunlar ayna gibi kendilerini görüp bizi söylüyorlar. Sayin Recep Bey’in sag elinde Hizbullah var. Hizbullah kim, bir terör örgütü. Gaffar Okkan’in katillerinin oldugu terör örgütü. Sol elinde PKK var, Kandil var, Apo var. Bunlarin her birinin hukuki olarak hesabi sorulacak” dedi.

Konusmasinda kadinlara da deginen Aksener, “Ben Recep Bey’in iktidarinda bir kadinin ugrayabilecegi en agir iftiralara ugradim. Kocami aldatmis bir kadin imasiyla karsilastim. Benim için ölümle esdegerdir. Sayin Erdogan’in yüzüne bunlari söyledim. Mahkemeye gittim, beraat ettiler. Bu mücadelem ey kadinlar sizin içindir. Sonra birisi çikti ’Kinali yapincak’, biri çikti dedi ki ‘Fosforlu Meral’, birisi ’Torunu gayrimesru’. Eger bunlara dayaniyorsam, Allah’im sahittir sizin için” dedi.



“Tarima dayali ihtisas organize sanayi bölgesi kuracagiz”

Isparta’da seçim vadelerini siralayan Aksener, Isparta’yi kalkinmada öncelikli iller arasina alacaklarini belirterek, “Isparta su anda sahipsiz. Egirdir Gölü önceligimiz. Yok olmasina izin vermeyecegiz. Kapali devre sulama sistemini biz getirecegiz. Tarim ve sanayiye destek olacagiz. Çiftçi ve köylünün yeniden

kalkinmasini saglayacagiz. Isparta’nin gülünü, lavantasini, elmasini, kirazini milli tarim politikalarinin içine alacagiz. Tarima dayali ihtisas organize sanayi bölgesi

kuracagiz. Süleyman Demirel Havaalani’ni kargo havaalani yapip, tarimsal ürünlerin ihracatinin kolaylasmasini saglayacagiz. 17 bin belde bir gecede köy oldu. Bunlari tekrar belediye yapacagiz” dedi.

Aksener ayrica, "Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi ile ilçelerdeki meslek yüksekokullarinin güçlendirilmesini saglayacagiz. Gençlerin issizlik sorununu çözecegiz. 25 bin kayitli issiz var, bunlari derhal çözecegiz. Uzman çavuslara kadro hakki verecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA