Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Bati 21. Yüzyilin Basindan Itibaren Türkiye'deki Bütün Kazanimlarini Kaybetti'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Bati 21. yüzyilin basindan itibaren Türkiye’deki bütün kazanimlarini kaybetmistir. Bunun bir tek isareti vardir, hem de büyük bir isarettir. Hemen yani basimizda olan Ayasofya Camisi ve onun bes vakit ezan okuyan minareleridir" dedi.



Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafindan Fatih’te yapilan Trabzon Evi açildi. Programa Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ticaret Bakani Mehmet Mus, Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, Güngören Belediye Baskani Bünyamin Demir, Üsküdar Belediye Baskani Mehmet Hilmi Türkmen katildi.

Progam, Kurani-Kerim tilaveti ile basladi.



Programda konusan Içisleri Bakani Süleyman Soylu “Burada gerçekten basindan itibaren büyük bir özveriyle büyük bir ihtimamla tam da hemserilerimize yakisir güzel bir Trabzon Evi yapildi. Katki koyan gayret gösteren emek veren herkese çok tesekkür ediyoruz. Balkanlara muhataplarina gittigimde özel kalemlerinin masalarinda Amerikan bayragi ile kendi bayraklari yan yana duruyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? 1919 yilinda Sivas Kongresi yapildi, orada bir tartisma oldu. Yapilan tartisma açik ve netti. Bir kisim diyordu ki; ’Biz bu ülkeyi ancak Amerika’ya yaslanarak kurtarabiliriz. Ancak onlar bize destek olursa özgürlügümüzü ve bagimsizligi kazanabiliriz." Ve o kongrede büyük tartismalar oldu. En nihayetinde gazi Mustafa Kemal ve orada bulunan herkes çok önemli bir söz yazdilar oraya. Manda ve himaye kabul edilemez dediler. Tam 104 yildir bu ülkede bu mücadele yapiliyor. Bir taraftan darbeler ile bizi manda ve himaye sokmaya çalisanlar. Bir taraftan da gezi olaylarindan 17-25 Aralik’a kadar. 6-8 Ekim olaylarindan Dogu ve Güneydogu’nun tarumar edilmesinden 15 Temmuz darbesine kadar etrafimizda olusan terör koridoruna kadar. Bir çok olay Türkiye’nin bir imtihani ve sinamasi olarak acaba bir esaret altina girer mi? Türkiye bunun içerisinde olur mu? diye bir tartismaya getiriyor. Genel durumu özetliyim. Bati 21. yüzyilin basindan itibaren Türkiye’deki bütün kazanimlarini kaybetmistir. Bunun bir tek isareti vardir hem de büyük bir isarettir. Hemen yani basimizda olan Ayasofya camisi ve onun bes vakit ezan okuyan minareleridir” seklinde konustu.



Programda konusan Ticaret Bakani Mehmet Mus ise "Öncelikle hayirli olsun Trabzon Evi. Istanbul’da önemli bir Trabzon nüfusu var. Dernekleri var. Ancak bu federasyonun bir merkezi yoktu. Bugün bu merkez bitmis oldu bu güzel eser çizgileri ile tasarimi ile renkleriyle bulundugu merkezi ile Trabzon Dernekler Federasyonu artik yönetim merkezi olacaktir. Trabzonlarin bulustugu, faaliyetlerini planladiklari, çalismalarini organize ettikleri, kültürel fikirlerini, çalismalarni burada istisare edecekleri bir merkez olarak açiliyor" dedi.



Trabzon Dernekleri Federasyonu Baskani Ismail Satiroglu ise “Olaganüstü bir ambiyans ve heyecan. Kiymetli bakanlarim, kiymetli belediye baskanlarim ve çok degerli hemserilerimle beraber bu güzel ambiyansta sizinle beraber olmak çok güzel. Bugün insallah yarim saat sonra ne yapacagimizi açilisini yapacagim bir Trabzon Evi’mizi güzel bir sekle getirerek insanimiza milletimize hayirli olmasini buradan temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA