Esenyurt'tun Bir Ilki Olan Sinema Akademisi'nde Gençler Meslek Ögreniyor

Esenyurt’ta bir ilk olan Sinema Akademisi’nde verilen kamera asistanligi kursu ile Esenyurtlu gençler hem kamera egitimi aliyor hem de meslek ediniyor.

Esenyurt'tun Bir Ilki Olan Sinema Akademisi'nde Gençler Meslek Ögreniyor
Esenyurt’ta bir ilk olan Sinema Akademisi’nde, Türkiye’de sinema sektörünün önde gelen isimleri gençlere egitim vermeye devam ediyor. Alaninda uzman olan Yönetmen Ege Ellidokuzoglu’nun kamera egitimi verdigi kursta ögrenciler hem kendini gelistiriyor hem de meslek ediniyor. Ayrica akademide yönetmen yardimciligi, senaryo asistanligi, kurgu asistanligi ve kamera asistanligi gibi farkli alanlarda da egitimler veriliyor. Öte yandan gençlere, Çocuk Üniversitesi’nde yapilan derslerin ardindan sertifika verilecegi ve istihdam konusunda da katki saglanacagi belirtiliyor.

‘’Gençlere hem sinemayi tanitmis hem de meslek sahibi olmalari için ortam hazirlamis oluyoruz’’

Gençlere sinemayi tanitma firsati bulduklarini belirten Görüntü Yönetmeni Ege Ellidokuzoglu, “Kamera asistanligi derslerini keyifle veriyorum. Sinema Akademisi’nin açilmasi çok dogru bir yaklasim olmus. Gençlere hem sinemayi tanitmis hem de meslek sahibi olmalari için ortam hazirlamis oluyoruz. Sartlar çok iyi. Böyle bir projenin olmasina katki saglayan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Sinema Akademisi’nin yayginlasmasi gerektigini söyleyen kursiyer Ömer Bagriaçik ise “Böyle bir akademinin Esenyurt’ta olmasi çok güzel. Hatta her yere yayilabilir. Hocalarimiz tecrübeli oldugu için dersler çok keyifli geçiyor. Bize katkisi büyük oldugu için de sektörde iyi yerlere gelecegiz diye umut ediyorum’’ seklinde konustu.

Caner Özek de “Öncelikle çok büyük ve çok güzel bir imkân. Burasi uzmanlasmak isteyen insanlar için bir baslangiç noktasi. Alaninda profesyonel hocalardan egitim aliyoruz. Bu açidan Esenyurt Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA