Bu Mahallede Yasayanlar Sokaklara Göre Otomobil Aliyor

Tokat’in en eski yerlesim yerlerinden olan Kabe-i Mescid Mahallesinde yasayan vatandaslar dar sokaklara göre otomobil aliyor.

Bu Mahallede Yasayanlar Sokaklara Göre Otomobil Aliyor
Tokat merkez de bulunan Kabe-i Mescid Mahallesi, Tokat’in en eski yerlesim yerleri arasinda yer aliyor. Tarihi Tokat kalesinin yamaçlarina kurulmus mahalle, dar sokaklariyla dikkat çekiyor. Geçmiste at arabalari ve insanlarin yürüyebilmesi için tasarlanmis sokaklar araç sürücülerine zor anlar yasatiyor. Sokaklarin dar olmasi trafikte aksamalara neden olurken acemi soförlerinde kaza yapmasina neden olabildigi mahalle sakinleri tarafindan belirtiliyor. Mahalle sakinleri otomobil alirken dar sokaklara uygun olmasina dikkat ediyor.

"Bu sokaklar acemi soförlerin korkulu rüyasi"

Mahalle sakinlerinin sokaklara göre küçük araba aldigini belirten Hamdi Günerçoban, "Burada sokaklar dar, bilmeyen kisiler hizli gittiginde kazalar olabiliyor veya yol trafigi tikanabiliyor. Burada sokaklar çok dar oldugu için insanlar da ona göre araba aliyorlar. Burada yasayan insanlar daha küçük arabalar tercih ediyorlar, çünkü normal bir sedan araba bu sokaklara pek sigmiyor. Trafik yogun oldugu zaman burada araçlar karsi karsiya geliyor ve sikinti olabiliyor, bu sokaklar acemi soförlerin korkulu rüyasi oluyor. Çocuklugum burada geçti bu sokaklara baktiginizda biraz Italya sokaklarina benziyor ancak Tokat’ta oldugu için ön plana çikmiyor. Bu sokak Tokat’in ilk yerlesim yerlerinden biri sokaklarin dar olmasinin nedeni de bu durumdan kaynakli. Geçmiste at arabalarinin ve insanlarin yürümesi için yapilmis günümüz çaginda arabalar için çok dar kaliyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA