BARÜ, Vizyon Projelerini Bilim Ve Teknoloji Tutkunlarina Anlatti

Bartin Üniversitesinin (BARÜ) paydasi oldugu TEKNOFEST 2023’teki yogun ilgi gören standinda bölgesel kalkinma odakli projeler ile yeni dönem hedeflerden bahsedildi.

BARÜ, Vizyon Projelerini Bilim Ve Teknoloji Tutkunlarina Anlatti
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan ihtisaslasma alanina alinan üniversitelerden biri olan Bartin Üniversitesi (BARÜ) TEKNOFEST 2023’te büyük ilgi görüyor. TEKNOFEST’in akademik paydaslari arasinda yer alan BARÜ standini ziyaret edenlere egitim-ögretim, arastirma-gelistirme ve sosyal sorumluluk alanlarinda yapilan çalismalardan bahsediliyor. BARÜ’nün “Aklilli Lojistik ve Bütünlesik Bölge Uygulamalari” ihtisaslasma alani dahilinde hayata geçirdigi projelerinin de aktarildigi organizasyonda “Üreten Üniversite” vurgusu yapiliyor.

YÖK Baskani Özvar, BARÜ’den övgüyle bahsetti

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Zahmakiran ile birlikte akademisyenlerin yer aldigi stantti ziyaret eden YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Milli Teknoloji Hamlesi’ne gençlerin sunacagi katkiya dikkat çekti. BARÜ’nün ögrencileriyle TEKNOFEST’te gösterdigi ilginin mutluluk verici oldugunu dile getiren Özvar’a, BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazari hakkinda bilgiler de verildi.

Ayrica BARÜ standinda TEI Yönetim Kurulu Baskani Osman Saim Dinç, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, önceki dönem Bartin Valisi Sinan Güner ile rektörlerin de aralarinda bulundugu çok sayida kisi misafir edildi.

“Milli Teknoloji mesalesi en yüksege tasiniyor”

Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST ile “Milli Teknoloji Hamlesi” sloganiyla yanan mesaleyi en yüksege tasindiginin altini çizen Rektör Uzun, “Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarinda yetismis insan kaynagini artirmayi hedefleyen TEKNOFEST ile binlerce gencimiz hayallerini gerçeklestirmek için sahaya çikiyor. Gençlerimiz çesitli disiplin ve kategorilerde ter döküyor, egleniyor, ögreniyor ve gelecegimiz için umut veriyor. Bizler de Türkiye’nin, daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi yolunda tüm bilesenlerimizle birlikte durmadan çalisiyoruz. Bölgesel odakli çalismalarimizla önemli basarilara imza atiyor, ülkemizin gelisimine deger katiyoruz” dedi.

“Gelecege deger katma yolunda kararlilikla ilerliyoruz”

Rektör Uzun, Bartin Üniversitesinin tüm bilesenleriyle “Milli Teknoloji Hamlesi”ne ve ülke olarak konulan hedeflere katkilar sunmak için büyük gayret gösterildiginin altini çizerek “Bize inanan, gençlerimize olan güvenini daima dile getirerek destek veren YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Erol Özvar ile YÖK üyelerimize tesekkürlerimi sunuyorum. Ayrica gelecege olan yürüyüsümüzdeki destekleri için TEI Yönetim Kurulu Baskanimiz Sayin Osman Saim Dinç, HAVELSAN Genel Müdürümüz Dr. Sayin Mehmet Akif Nacar, önceki dönem Bartin Valimiz Sayin Sinan Güner ile birlikte tüm paydaslarimiza da tesekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA