Bakan Kurum, Rizelilere Müjdeyi Verdi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Rizelilere müjde vererek "Biri sahilde, biri Iyidere’de biri de Güneysu’da, ikisi tamamlandi bir tanesinin de o dolgusu bitti, 10 Mayis’ta Rize sahili Millet Bahçesi olacak’’ dedi.

Bakan Kurum, Rizelilere Müjdeyi Verdi


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Mavi Salon’da ‘Rizeliler Bulusmasi’ programina katildi.

Bakan Kurum’a, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe eslik etti. Bakan Kurum, Rizeli vatandaslara müjdeler verdi.

"Devasa yatirimlar yapip bu aziz sehrin güzel insanlarina sizlere armagan ettik’’

Bakan Kurum, burada yaptigi konusmasinda "Sizlere; hemsehriniz, liderimiz, genel baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini, sevgilerini, hürmetlerini iletiyorum. Bugün dik yamaçli vadilerin, yaylalarin doruklari göge uzanan yüksek daglarin sehri Rize’nin yigit evlatlariyla birlikteyiz. Rize’nin vatansever evlatlariyla burada sizlerle birlikte olmaktan, dolayi da çok mutluyum. Ben buradaki her bir kardesime, hemserime bizi bagrina bastigi için, bizi evladindan ayirmadigi için ve misafirperverligi için ayri ayri tesekkür ediyorum. Hepiniz hos geldiniz. Sizlerin gönül sofrasina misafir olmak bizim için büyük bir onur, tarifsiz bir mutluluk. Ancak 6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli deprem sebebiyle de hala kalbimiz buruk, yüregimiz hüzünlü. Biz burada olsak da aklimiz da gönlümüz de hep deprem bölgesinde. Rizeli hemserilerimiz ne güzel söylüyor: ‘Merdiven ayak ayak çikilir.’ Yeni bir hedefe adim adim varilir, teker teker gidilir. Bir basari ancak üstüne koya koya yakalanir. Bugün Istanbul Marmaray’la, yeni havalimaniyla, sanayisiyle, turizmiyle, millet bahçeleriyle, yeni sosyal konutlariyla, kentsel dönüsüm çalismalariyla dünya sehirlerinin emin olun çok çok ötesinde. Süphe yok ki bu basarinin mimari AK davamizdir, Cumhur Ittifakimizdir, Sayin Cumhurbaskanimizdir. Iste bu anlayisla Istanbul’a 21 yildir nice dev eserler kazandirdik." diye konustu.



"Vatandasimiz, milletimiz için bizden ne istiyorsa yaninda olduk." diyen Bakan Kurum, "Devasa yatirimlar yapip bu aziz sehrin güzel insanlarina sizlere armagan ettik. Biz de yatirimlarimizla daima Rize’ye deger kattik, marka degerini yükselttik. TOKI Baskanligimizca sehrimize Iyidere ve Rize merkezde olmak üzere toplam büyüklügü 391 bin metrekare olan millet bahçesi yapiyoruz. Biri sahilde, biri Iyidere’de biri de Güneysu’da. Ikisi tamamlandi, bir tanesinin de o dolgusu bitti 10 Mayis’ta Rize sahili Millet Bahçesi olacak. TOKI’yle güncel yatirim degeri 3.2 milyar lira olan 2 bin 903 konutumuz, dükkanimiz ve onlarca sosyal donati insaatini tamamladik ve vatandasimizin hizmetine sunduk. Yine sosyal konuttan ofis ve oradaki köy evine oradaki camilerimize kadar sahada güncel yatirim degeri toplam 5 milyar lira olan projelerimizin yapimina devam ediyoruz. Nasil bugün Maras’ta üzücü afet yasandiysa geçtigimiz yil Rize’de de bir sel felaketiyle karsi karsiya kaldik. Tüm afetzede kardeslerimizin hemen yanina kostuk. Günlerce vatandasimizin ne size eskisinden daha güzel ahirli köy evi ve konut insaatlarimizi da hizli bir sekilde sürdürüyoruz. Bu konutlarimizi en kisa sürede içerisinde tamamlayip vatandaslarimiza teslim edecegiz’’ seklinde konustu.



"Toplam 1 milyon metrekare olan 11 alanda kentsel dönüsüm çalismalarina devam ediyoruz’’

Kurum, sözlerine söyle devam etti: "Dogru teknige uygun bir sekilde yapilmamis olmasindan dolayi Rize’mizin Merkez’deki Çarsi ve Piriçelebi Mahallesi’nde, Taslidere’de, Yaglitas’ta, Salarha’da, Resadiye’de, Tophane’de, Ortaköy’de, Hemsin ve Çamlihemsin’de hemen hemen her ilçede dönüsüm faaliyetleri sürdürüyoruz. Toplam 1 milyon metrekare olan 11 alanda kentsel dönüsüm çalismalarina devam ediyoruz. Muradiye ilçesinde 178, Kalkandere’de 69 konutumuzun insasi sürüyor. Sehre deger katacak Madenli’de 143 konut, Çayeli’nde 79, yine merkez Tophane Mahallemizde kentsel dönüsüm kapsaminda 107 konut, 46 dükkan ve cami insaati araliksiz devam ediyor. Taslidere’de 133 konut ve çalismalarimiz hizli bir sekilde insa faaliyetleri devam ediyor. Merkezde Yaglitas Mahallemizde kentsel dönüsüm kapsaminda tam 465 konut üretiyoruz. Hem Yaglitas’ta hem de Salarha’da 465 konut orada yapiyoruz, bunun yapimini tamamladik. Bu konutlari Rize’nin dönüsümü için kullanacagiz.
Kaynak: İHA