Trakya'daki 5 Sinir Kapisinda Oy Kullanma Islemleri Sürüyor

Trakya’da ülkeye giris ve çikis yapan yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslar gümrüklerde kurulan sandiklarda oylarini kullanmaya devam ediyor.

Trakya'daki 5 Sinir Kapisinda Oy Kullanma Islemleri Sürüyor
Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için gümrük kapilarinda oy verme islemi devam ediyor. Trakya’da bulunan 5 sinir kapisindan ülkeye giris ve Türkiye’den çikis yapan seçmenler islemlerinin ardindan oylarini kullanma imkani buluyor. Trakya’dan Yunanistan’a ve Bulgaristan’a açilan Kapikule, Hamzabeyli, Pazarkule, Ipsala ile Dereköy Sinir Kapilarinda oy verme islemi sürüyor.

Trakya’daki sinir kapilariyla birlikte Edirne Gar Gümrük Müdürlügü dahil olmak üzere toplam 7 sandik kuruldu. Yurt disi seçmen kütügüne kayitli kisiler, evraklarini ibraz ederek peronlar içerisinde olusturulan kabinlerde oylarini kullanmaya devam ediyor. Gümrüklerde tatil günleri dâhil olmakla beraber 24 saat boyunca araliksiz bir sekilde oy kullanilabilecek. Oy kullanma islemleri 14 Mayis saat 17.00’de son bulacak.

Yurtdisinda yasayan 3 milyondan fazla seçmen için gümrüklerde toplam 4 bin 671 sandikta kuruldu. Yurtdisinda ilk kez oy kullanacak seçmen sayisinin ise 277 bin 646 oldugu belirtildi.

Cumhurbaskani seçiminin ikinci tura kalmasi halinde oy verme islemi 20 Mayis Cumartesi günü saat 08.00’de baslayarak, 28 Mayis Pazar günü saat 17.00’ye kadar sürecek.

"Dalgalanan bayragimizin altinda yasamak çok gurur verici"

Almanya’nin Nürnberg sehrinden geldiklerini ifade eden seçmenlerden Aysenur Çakan, seçimler için özellikle bu tarihi güne sahitlik etmek için geldiklerini belirterek, “Vatanimiza geldigimizde vakit daha bir coskulu geçiyor ve kalbimiz daha da güm güm atiyor o yüzden Türk oldugumuz için çok gururluyuz. Dalgalanan bayragimizin altinda yasamak çok gurur verici, ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.



"Bugün biz buraya Almanya’dan 5 araba yarisarak geldik"

Her seyden önce vatandaki topraga ayak bastigi için mutlu oldugunu vurgulayan seçmenlerden Hüseyin Sagul, konsolosluklar araciligiyla da sandiklarin kuruldugunu ama gümrüklerde de kurulmasi kendileri için büyük kolaylik oldugunu ifade ederek, “Ben hem ülkeme giriyorum hem de oyumu kullanabiliyorum. Benim oyum direkt belirtilen tarihte Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) gidecek. Ben ne yaptigimi biliyorum ve diger arkadaslarima da umarim örnek olurum" seklinde konustu.



"Vatana millete hayirli olsun"

Fransa’dan ülkeye giris yaptigini söyleyen seçmenlerden Huriye Erdogan, "Türkiye’ye giris yaptigimiz için çok güzel duygular hissediyoruz. Oyumuzu burada kullanacagiz. Kullandigimiz oy, vatana millete hayirli olsun” diye konustu.



"Vatandaslik görevimi yerine getirecegim"

Oyunu kullanarak vatandaslik görevini yerine getirecegini belirten vatandaslardan Ali Gülmez, Almanya’nin Stuttgart sehrinden geldigini belirterek, “Vatandaslik görevimi yerine getirdikten sonra 3-5 günde memlekette kalarak tekrar ekmegimizi yedigimiz yere geri dönecegiz. Oy kullanma islemi konsolosluklarda da yapiliyor ama gümrüklerde de kullanilmasi bizim için daha basit oluyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA