Toroslar Belediyesi, Çöp Konteynerlerini Yenileyerek, Tasarruf Sagliyor

İçel’in merkez Toroslar ilçe Belediyesi, deforme olmus çöp konteynerlerini tamir ederek, yeniden hizmete sunuyor.

Toroslar Belediyesi, Çöp Konteynerlerini Yenileyerek, Tasarruf Sagliyor
Asidik özellikteki çöp suyundan dolayi alt taban kismi çürüyen konteynerler, belediyenin kendi icadi olan sac taban uygulamasiyla da yepyeni bir görünüm kazaniyor. Böylelikle 5’te 1 oraninda hem tasarruf saglaniyor hem de konteynerlerin ömrü uzuyor. Toroslar Belediyesinin Temizlik Isleri Müdürlügü, ilçe genelinde zamanla eskiyen ve yipranan çöp konteynerlerini bakima aldi. Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerince tek tek tespit edilen konteynerler, belediyenin makine ikmal sahasi içerisinde yer alan konteyner bakim ve onarim atölyesinde geri dönüstürülüyor. Çürüyen ve delinen çöp konteynerlerinin bakimi, onarimi ve boyamasi yapilarak tekrar kullanim için hazir hale getiriliyor.

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, gelecek nesillere çevre bilincini olusturmanin yani sira geri dönüsümü daha da yayginlastirmak amaciyla sifir atik yönetim sistemini, ilçenin tamaminda uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

Tamiri mümkün olan malzemeleri, belediyenin öz kaynaklarini kullanarak yeniden hizmete sunduklarini ve böylelikle önemli ölçüde tasarruf da sagladiklarini kaydeden Yilmaz, "Toroslarimiz, atik yönetimi planinda bir marka oldu. Daha yasanilabilir bir Toroslar için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin Sifir Atik Yönetmeliginde yer alan kriterleri yerine getirerek İçel’de 4’üncü sifir atik belgemizi aldik. Daha temiz ve saglikli bir çevre için çalismalarimiz devam ediyor. Ilçemiz genelindeki çöp konteynerlerini yerinde yikayarak dezenfekte etmenin yani sira, zamanla yipranan konteynerleri hurdaya göndermek yerine tamir ederek yeniden hizmete sunuyoruz. Hepimiz yasadigimiz çevreyi ve vatandasimizin sagligini korumak zorundayiz” seklinde konustu.

Hemsehrilerinden çöplerini agzi kapali posetlere koyarak konteynerlere atmalarini da isteyen Yilmaz, ilçenin 67 mahallesinde temizlik ve hijyen çalismalarini planli bir sekilde sürdürdüklerini söyledi.

Kaynak: İHA