Sultan Alparslan'in Diyari Mus'ta Turizm Sahlandi

Mus Valiligi tarafindan hayata geçirilen "Murat Nehri Çevresi Tematik Rekreasyon Alani ve Peyzaj" projesi ile turizmin canlanmasi ve vatandaslarin kaliteli zaman geçirebilmeleri için yapilan alani 1 yilda 1 milyon kisi ziyaret etti.

Sultan Alparslan'in Diyari Mus'ta Turizm Sahlandi
Mus’ta devlet yatirimlarinin artirilmasiyla kentin degisirken ekonomide gelisti. Merkeze 13 kilometre uzakliktaki Selçuklu mimarisi ile ayakta duran Murat Köprüsü, macera parkurlari, yürüyüs yollari, seyir terasi, iskele insasi ile dikkatleri üzerine çekmeyi basardi. Tarihi Murat Köprüsü çevresinde yapilan çalismalar, kentin turizminin gelismesine katki sagladi. Geçtigimiz ramazan bayraminda yaklasik 40 bin ziyaretçi agirlayan tarihi murat nehri köprüsü Yeni görünümüyle görsel sölen sunuyor. Yeni görünümüyle görsel sölen sunan peyzaj alaniyla ilgili açiklamalarda bulunan Mus Valisi Ilker Gündüzöz, yillik ziyaretçi sayisinin 1 milyonu astigini belirterek, “Bu projeye baslarken bazi çatlak sesler çikti. Ancak bacasiz sanayi olan turizmi es geçmek mümkün degildi. Dolayisiyla bu bir vizyon meselesiydi. Cumhurbaskanimizin verdigi imkan ve vizyon ile bizler tarihi murat köprüsü etrafinda 888 bin metre kare alanina sahip mesire alani yaptik. Türkiye’nin en büyük rekreasyon alanlarindan biridir. Onun disinda Avrupa’nin en büyük 20’nci rekreasyon alani yaptik. Içerisinde kafeteryalar, hayvanat bahçesi, su sporlari alani, yürüyüs yollari ve çocuk oyun alanlari var. Tarihi köprünün yakininda ziplayin önünde tahta köprü insa ettik” dedi.



“Tarihi Murat Köprüsü yilda 1 milyon ziyaretçi agirladi”

Vali Gündüzöz, alanin yilda ortalama 1 milyon ziyaretçi aldigini ifade ederek, “3 günlük bayram tatilinde 30 bin ziyaretçi aldik. Yeni verilerde aldik. Hafta içi olmasina ragmen suanda günlük 2 bin kisi ziyaret ediyor. Tüm bunlari hesap edince hafta içi günde 2 bin hafta sonu ise ortalama 10 bin kisi ziyaret ediyor. Aylik ortalamamiz 80 bin kisi. Yillik ziyaretçi hareketi 1 milyonu asiyor. Bu hareketlilik tüm esnafa yansiyor. Bu alan Mus’un ekonomisine dogrudan katki sagliyor. Bu alanda dogu Anadolu’da olmayan bir hayvanat bahçemiz var. Bu kadar genç nüfusun oldugu ilimizde bu alanin olmasi ayri bir sosyal faydadir. Murat köprüsü etrafindaki tematik alaninin turizmin gelismesinde bir armada pozisyonunu üstlenecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA