Safranbolu'da 'Matematikle Saglikli Yasam Günü' Etkinligi

Safranbolu Vilayetler Birligi Ortaokulu ögretmen ve ögrencilerince yürütülen "Dogada Yürüyorum Matematigi Seviyorum" TÜBITAK 4004 projesi devam ediyor.

Safranbolu'da 'Matematikle Saglikli Yasam Günü' Etkinligi
Bu çerçevede proje basamaklarindan "Matematikle Saglikli Yasam Günü" etkinlikleri Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Gastronomi Atölyesinde düzenlendi.

"Yemekte Denge Kurali ile Her Seyi Yiyebiliyor", "Dengeyi Oran Oranti ile Koruyorum" faaliyetinde ögrencileri ziyaret eden Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs yapilan çalismalari izledi, ögrencilerle sohbet etti.

Gümüs, "Proje ile matematik bilgisinin mümkün oldugunca görsellestirilerek, etkilesimli uygulamalar ve etkinliklerle anlasilir bir biçimde verilmesi, matematigin sevdirilmesi hedeflenmektedir. Ögrencilerimiz bir gün kanyonda yürürken veya dogada spor yaparken, bir baska gün mutfakta yemek yaparken matematik ögreniyorlar. Böylece matematik ögrenmek ögrencilerimiz için daha zevkli ve kalici hale geliyor. Böylesine güzel bir projede yer alan ögretmenlerimizi ve ögrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Kaynak: İHA