Lösemili Çocuklarin Aileleri Akdeniz'de Bulusturuldu

Akdeniz Ilçe Belediyesi ve Lösemili Çocuklar Saglik ve Egitim Vakfi (LÖSEV) Adana Ofisince, ‘Lösemiyle Yolculuk Projesi’ adiyla bir panel düzenlendi.

Lösemili Çocuklarin Aileleri Akdeniz'de Bulusturuldu
Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa lösemi ve kanser hastalari ve aileleri katildi.

LÖSEV Adana Sosyal Hizmet sorumlusu Gül Sahin panelde, lösemi ve kansere yeni yakalanan çocuklarin ailelerine, LÖSEV’in yardim süreçleri ile ilgili bilgiler aktardi. Panelde LÖSEV’e kayitli ve lösemiyle mücadele sürecine katilmis ve verilen destekle hastalik sürecini atlatmis aileler de söz alarak, projenin kendilerine pozitif katkilari ile ilgili bilgiler verdiler.

Akdeniz Belediyesi Kültür Ve Sosyal Isler Müdürlügü Uzman Psikologu Gülnihal Bilim ise kanser süreci ve sonrasinda psiko-sosyal mücadele hakkinda bilgiler verdi. Bilim, "Kanser tedavi süreci, tedavi ekibi, hasta yakinlari ve hasta arasinda uzun soluklu ve birlikte gögüslenen bir mücadele sürecini içerir. Iste tam bu noktada, psiko-onkoloji alaninin çalismalari ve destegi süreç içerisinde önemli bir rol oynamaktadir. Kanserin, hastalarin, onlarin ailelerinin, aile yakinlarinin, tedavi ekibinin üzerinde olusturdugu psikolojik etkiyi arastiran ve bu sürecin içerisinde bulunan kisilere dogru psikolojik destegi saglayan bilim dalina psiko-onkoloji denir" dedi.

Panel, fotograf çekiminin ardindan, ailelere LÖSEV tarafindan hazirlanan ‘mutlu et’ paketlerinin verilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA