Ingiliz Çift Marmaris'te Nikâhlandi

Dünyanin ve Türkiye’nin en gözde turizm kentlerinden olan Mugla’nin Marmaris ilçesinde Ingiltere’den her yil tatil için gelen çift, bu kez evlenmek için geldi. 24 yildir birlikte olan ve 3 çocuklu Mary ve Mark Marmaris’in Içmeler Mahallesine ve birbirlerine olan asklarini teknede kiyilan nikahla taçlandirdilar.

Ingiliz Çift Marmaris'te Nikâhlandi
Ingiliz vatandaslari Mary Louise Ashley ve James Mark Smith son 20 yildir düzenli olarak tatile geldikleri Içmeler’de teknede nikah töreni yaparak birlikteliklerini resmiyete döktüler.

54 yasinda ve ülkesinde yönetici olarak çalisan Mary Louise Asley "24 yildir birlikteyiz. Yillardir Marmaris’e tatile geliyoruz ve burayi çok seviyoruz. Nikah yapmayi düsünüyorduk ve 6 hafta önce nikahimizi burada yapmaya karar verdik. Çocuklarimiz ve ailelerimizin haberi yok. Onlara da sürpriz olacak" diyerek çok mutlu oldugunu belirtti.

57 yasinda ve ülkesinde kasaplik yapan James Mark Smith ise, "Üç çocugumuz ile 24 yildir birlikteyiz ve hayatimin geri kalanini onunla geçirmek istedigim için evlenmek istedim. Marmaris’e asigiz ve burada nikah yapmanin en güzel hatira olacagini düsündük" diyerek mutluluk gözyaslarini tutamadi.

Çiftin nikah sahitligini ise 14 yil önce Içmeler mahallesinde kaldiklari Apart’ta tanistiklari Ingiliz vatandasi Jouline ve esi yapti, Joluline, "Biz 14 yil önce burada tanistik ve sonra hiç kopmadik. Dostlugumuz hep devam etti. Bugün burada nikah sahitliklerini yapmaktan da çok mutluyuz" dedi.

Içmeler limanindan açilan ve Marmaris’in muhtesem denizinin üzerinde kiyilan nikahi Marmaris Belediye Baskani adina Mahmut Mengili kiydi. Mengili nikah cüzdaninin uluslararasi oldugunu ve ülkelerinde gittikleri nüfus idaresinde kayitlarini yaptirabileceklerini belirtti.

Nikahlanan Mary ve Mark’in yillardir geldigi apart otelin sahibi ve nikahin oldugu tekneyi süsleyen Nevcihan Eren, "Yaklasik 20 yildir bizim otel misafirimiz ve Marmaris’i çok seviyorlar. Yilda iki kere veya üç kere sürekli buraya tatile geliyorlar. Burada evlenmek istediler. Zaten çocuklari burada yüzmeyi ögrendi, burada büyüdü. Biz de onlarin bu mutlu günlerinde yanlarinda olmak istedik. Güzel bir nikah organizasyonu oldu. Bir ömür boyu mutluluk diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA