Gaziantep'te Ari Yetistiricilerine Ve Çiftçilere Dev Destek

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan ari yetistiricilerine ari koruyucu ilaç ve giysi, hayvan yetistiricileri içinse yem dagitim töreni düzenlendi.

Gaziantep'te Ari Yetistiricilerine Ve Çiftçilere Dev Destek
Gaziantep sinirlari içerisinde Ari Yetistiriciler Birligine kayitli 767 üreticiye dis parazitlere karsi arilarin savunmasini güçlendirmek, daha saglikli, daha güçlü hale getirip hastaliklara karsi dirençlerin artirmak ve kanatsiz ari çikmasini en aza indirmek için 10 bin paket varoa ve 6 bin adet nosema koruyucu ilaç dagitimi yapildi. Bunun yani sira arilarin bakimini kolaylastirmak ve üreticilerin çalisma sartlarini kolaylastirmak amaciyla 767 maske, 767 körük ve 767 adet eldiven yüzde 100 hibe ile dagitildi. Diger yandan hayvan yetistiricilerini de unutmayan Büyüksehir, yine kent içerisindeki kayitli büyükbas ve küçükbas hayvan isletmelerini desteklemek için ve üretime tesvik etmek amaciyla 11 bin 190 büyükbas isletme, bin 350 küçükbas isletmesi olmak üzere toplam 12.540 isletmeye hayvan sayilarina göre 7 bin 579,500 kg yem yüzde 50 hibe ile 9 ilçedeki hayvan üreticilerine dagitildi.

“Büyüksehir olarak hepinizin emrindeyiz”

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin törende yaptigi konusmada yapilan tarim destekleriyle Türkiye Yüzyilinin nasil bir baslangiç yaptiginin görüldügünü belirterek, “Biliyoruz ki toprak yardir, toprak anadir, vatandir. O yüzden toprak ve çiftçi olmasa biz bugün söyledigimiz, IHA’lar SIHA’lar kadar önemli olan toprak bütünlügünü saglayamayiz. Gida güvenligi bir o kadar önemli. Gida güvenligi temin etmek için çiftçi ne istiyorsa onu yapacaksin. O yüzden bir baciniz olarak siz benim ögretmenim oldunuz. Bana ögrettiniz. Gaziantep modeli tamda budur, kardeslik modelidir. Birlikte is yapma modelidir. Topragi alip altina çevirme, yesil altina çevirme modelidir. Bunu basaran bir irade var. Bunu basaran iradenin en büyügü sizsiniz. Biz Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak hepinizin emrindeyiz” diye konustu.

Tören yem, ilaç ve ekipman dagitimiyla devam etti.
Kaynak: İHA