Eski ATO Baskanvekili Aypek'i Öldürdügü Iddia Edilen Süphelinin Ifadesi Ortaya Çikti

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskanvekili Mehmet Aypek’i öldürdügü iddia edilen süpheli G.G.’nin ifadesi ortaya çikti.

Eski ATO Baskanvekili Aypek'i Öldürdügü Iddia Edilen Süphelinin Ifadesi Ortaya Çikti
Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskanvekili Mehmet Aypek iddialara göre korumasi tarafindan gerçeklestirilen silahli saldirida hayatini kaybetti. Olayin ardindan Cinayet Büro tarafindan gözaltina alinan katil zanli G.G.’nin emniyetteki ifadesi ortaya çikti.

“Ben silahin dolu oldugunu bilmiyordum”

Maktul Aypek’i vurdugunu kabul eden G.G. ifadesinde, “Plazaya gittim. Mehmet Aypek’i beklemeye basladim. Bayramda görmedigim için ve yasça benden büyük olmasi sebebiyle elini öptüm. Daha sonra ikimizde girise göre sag tarafta bulunan yönetim odasina geçtik. Mehmet Aypek bana insaat islerini sordu. Bende ona sizi defalarca görüstürdüm anlasamadiniz dedim. O da bana ‘beni para için çok sikistirdin, beni bunalttin’ diyerek bagirarak sinkaf etti. Ben saygimdan dolayi kafami egdim. O esnada silah doldurus sesi geldi. Irkildim. Elinde silah gördüm. Bu sirada arbede yasandi. Elindeki silah masanin üstüne düserken ani hamle yaparak elindeki silahi alip kendisine dogrulttum. Tetige bastigimda silah patladi. Ben silahin dolu oldugunu bilmiyordum” ifadelerine yer verdi.

Agir Ceza Avukati Cem Duman olaya iliskin su ifadelere yer verdi:

“ATO eski Baskanvekili Mehmet Aypek’i hain bir saldiri sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Olay ile ilgili Ankara Emniyet Müdürlügü vasitasi ile Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’nin genis çerçeveli sorusturmasi devam etmektedir. Sorusturma dosyasinda süphelinin ifadesini inceledigimizde üzülerek belirtmek gerekir ki mesnetsiz ve hayatin olagan akisina aykiri, tamamen suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik atfi cürüm niteligindeki beyanlar içerdigini görmekteyiz. Müteveffa Aypek onlarca çalisani olan ve birden fazla is kolunda faaliyet gösteren saygin bir is adamiydi. Süphelinin beyanlarinda iddia ettigi gibi bir sürecin yasanmasi, en basta ticari hayatin dogasina aykiridir. Müteveffa müvekkilin öncelikle ticari itibarina yönelik bu beyanlar ve yasam hakkina son veren bu hain saldiridan dolayi hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacagimizi kamuoyunun bilgisine sunariz.”
Kaynak: İHA