Canik, TEKNOFEST'e Gençlerin Odak Noktasi Oldu

Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü, TEKNOFEST 2023‘te gençlerden büyük ilgi odagi oldu.

Canik, TEKNOFEST'e Gençlerin Odak Noktasi Oldu
Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023’te yerini alan Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü, katilimcilar tarafindan tam not aldi. Atatürk Havalimani’nda düzenlenen festivalde farkli ülke ve sehirlerden gelen katilimcilar tarafindan yogun bir sekilde ziyaret edilen Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü stant alani özellikle gençlerden büyük ilgi görüyor.

Stant alaninda olusturulan atölyelerde, alaninda uzman egitmenler esliginde tasarim ve üretim çalismalari gerçeklestiren gençler, stant alanina kurulan ekrandan 3 boyutlu bir sekilde Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nde bulunan atölye, laboratuvar, uygulama ve kesif alanlarini yakindan inceliyor. Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nün begenileri topladigi festivalde çocuklar, dünyaca bilinen tarihi zekâ ve strateji oyunlariyla stant alaninda festivalin tadini doyasiya çikariyor.

Gençler, stant alaninda olusturulan atölyelerde alaninda uzman egitmenler esliginde kendilerine verilen geri dönüsüm malzemelerden tasarim ve üretim çalismalari gerçeklestiriyor. Gençlerin özgün fikirler ürettigi, hayallerini gerçeklestirdigi ve el becerilerini gelistirdigi atölye çalismalarinda gençler kendi tasarimlarini yapip, üretimlerini gerçeklestiriyor. Çalismalarin ardindan gençlere hediyeler veriliyor.

“Milli teknoloji hamlesi ile ülkemizin ortaya koydugu eserler herkesin gözleri önündedir”

Kendi çalismalarina gösterilen ilgiden memnun kaldiklarini dile getiren Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Bu sene Canik Kesif Kampüsümüz ile birlikte TEKNOFEST 2023’de yerimizi aldik. Canik Kesif Kampüsümüz atölyeleri, laboratuvarlari, kesif alanlari ve bünyesinde sundugu imkânlarla gençlerimiz ve aileler tarafindan büyük bir begeniyle karsilaniyor. Stant alanimizda onlar için alaninda uzman egitmenlerimizle birlikte eglenirken ögrendikleri tasarim ve üretim çalismalari gerçeklestiriyoruz. Canik Kesif Kampüsümüzde T3 Vakfi’nin alaninda uzman egitmenleri esliginde egitimlerimiz özel egitim müfredati çerçevesinde devam ediyor. Gençlerimiz ve çocuklarimizi Kesif Kampüsümüzde bilim ve teknoloji ile bulusturuyor, uygulamali bir sekilde egitim veriyoruz. Bugün, milli teknoloji hamlesi ile ülkemizin ortaya koydugu eserler herkesin gözleri önündedir. Milli ve özgün teknolojilerin daha da gelismesi için gençlerimizin yetistirilmesi oldukça elzemdir. Gelecegi kesfedecek yerli ve milli eserler üretecek, bu bayragi ileriye tasiyacak nesilleri Allah’in izniyle Kesif Kampüsümüzde yetistirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA