STSO Baskani Özdemir Açiklamasi 'YHT Ile Sivas'a Akin Olacak'
Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Baskani Zeki Özdemir, “Hattin bir ucunda 350 bin nüfus var, hattin diger ucunda Ankara merkezli yaklasik 10 milyon bir nüfus var. Takdir edersiniz ki çoktan aza dogru bir akinin olacagini hepimiz biliyoruz” dedi.

Özdemir, Sivas’in demiryolu sehri oldugunu ifade ederek, “Sivas bir demiryolu sehri. Türkiye haritasina baktigimiz zaman dogu-bati hattinda Sivas’in ne kadar önemli bir konumda oldugunu, bütün demiryolu aglarinin buradan tüm Türkiye’ye dagildigini görüyoruz. Yüksek Hizli Tren’le birlikte Sivas’ta öncelikle turizm ve hizmet sektörünün gelisecegini düsünüyoruz. Bunun için hazirliklarimizi yapiyoruz. Bilindigi üzere Türkiye’de en fazla nüfusa sahip olan il biziz. Bu yüzden sehir disinda olan tüm hemsehrilerimizi, yanlarina arkadaslarini ve dostlarini da alarak sehrin tanitimi için Sivas’a gelmelerini ve konugumuz olmalarini talep ediyoruz. Sivas’in tanitimi ve turizm için çok önemli” dedi.
YHT’nin egitimden turizm birçok alanda katki saglayacagi düsünülüyor
Özdemir, Sivas’in kültürünü yerinde görmek isteyen herkesi kente davet ettiklerini söyleyerek, “Cazibe merkezi halinde olan Demirag Organize Sanayi Bölgesi var. Buranin isminin Demirag olmasinin sebebiyse bütün parsellerin içine demiryolu aglarinin ulasmasi ve girmesi. Bu açidan Türkiye’de tek bu organize sanayi bölgesi. Yatirimcilarimizin da hizli bir sekilde Sivas’a ulasabilmeleri, yatirim yapmalari için de bir ayricalik. Sivas bildigimiz üzere medreseler sehri ve ilimizde bulunan iki üniversiteyle birlikte egitim konusunda hizli bir gelisim asamasindayiz. Egitimin de YHT ile birlikte Sivas’a katki saglayacagini, büyük sehirlerdeki egitimcilerin de buraya gelecegiyle ilgili hiçbir süphemiz yok. Bazi vatandaslarimizin Sivaslilarin Ankara’ya daha fazla gidecegi hakkinda kaygilari var. Aslinda bu dogru degil. Çünkü orada da bir hat var, hattin bir ucunda 350 bin nüfus var, hattin diger ucunda Ankara merkezli yaklasik 10 milyon bir nüfus var. Takdir edersiniz ki çoktan aza dogru bir akinin olacagini hepimiz biliyoruz. Biz hattin ucunda olan ve Sivas’i görüp bahsettigimiz konularda yatirim yapmak isteyen, egitim konusunda ulasmak isteyen ve Sivas’in kültürel turizmini yerinde görmek isteyen herkesi buraya davet ediyoruz” diye konustu.
