'Sanakin' Tedavisi Ile Iyilesmeyi Hizlandirmak Mümkün

Eskisehir Fizyomer Terapia Tip Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmani Dr. R. Berrin Akpinar, Sanakin (Akilli PRP) uygulamasi ile eklem rahatsizliklarinin tedavi edildigini söyledi.

'Sanakin' Tedavisi Ile Iyilesmeyi Hizlandirmak Mümkün
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmani Dr. R. Berrin Akpinar, halk arasinda ‘Akilli plazma’ ya da ‘Akilli PRP’ olarak da bilinen Sanakin tedavisinin; kisinin kendi kanindan elde edilen plazma hücreleri ile uygulandigini söyledi.

Bu tedavinin plazma hücrelerinden salgilanan çesitli büyüme faktörleriyle yapildigini, vücudun iyilestirme mekanizmalarini aktiflestirmek için kullanildigini, oldukça etkili ve tamamen güvenli bir uygulama oldugunu aktaran Akpinar, “Akilli PRP tedavisi dokularin iyilesme ve yenilenme süreçlerini desteklemek için yapilan modern bir uygulamadir. Yöntemin; yasa bagli gelisen eklem hasarlari, travmalara bagli eklem, tendon ve baglarda gelisen zedelenmeler, iltihapli eklem romatizmalari gibi kisinin gündelik yasamini kisitlayan birçok nedenin tedavisinde kullanilir. Akilli PRP tedavisi olarak bilinen bu uygulama, dokularin iyilesmesini ve yenilenmesini hizlandirmak için eklem içine yapilir” dedi.



"Yas siniri yok"

Dr. Akpinar Sanakin tedavisinin; fizik tedavi ile ilgili kalça kireçlenmesi, diz kireçlenmesi, menisküs yaralanmalari ile yirtiklari, kikirdak asinmalari, omuz eklemi iltihabi, omuz kas yirtiklari, ayak ve el bilegi kireçlenmesi, asil tendonu yaralanmalari ve tendinitleri, kas yirtilmasi, tenisçi dirsegi, omurga kireçlenmelerinde kullanildigini söyledi.

Tedavi için bir yas siniri bulunmadigini belirten Akpinar, “Sanakin tedavisinin; son derece dogal ve güvenli bir uygulama oldugunu, uygulandigi bölgelerde dokularin iyilesme mekanizmalarinin aktiflestirdigini ve birçok eklem probleminde güvenle kullandigimiz yenilikçi bir tedavi prosedürü oldugunu söyledi.



"Yan etkisi yok"

Sanakin uygulamasinin alerjik reaksiyon veya herhangi bir yan etkisi bulunmadigini ifade eden Akpinar, “Vücudun kendisini onarmasina destek saglayarak, agri ve inflamasyonu güçlü bir sekilde baskilar ve eklemde sislik ve ödem varsa bunun tedavisini ve tekrarlamamasini saglar. Doktor tarafindan kisiye özel bir tedavi imkâni saglanirken cerrahi uygulamalarin önlenmesine veya geciktirilmesine yardimci olur. Ayrica yasam kalitesinde net iyilesme saglar ve hastanin ihtiyaci oldugu anda tedaviyi tekrarlama imkâni vardir. Sanakin tedavisinin herhangi bir yan etkisi yoktur. Hastanin kendi kanindan elde edilen büyüme faktörleri, onarici ve destekleyici yapilar kullanildigi için Sanakin tedavisi sonrasi bir yan etki görülmez. Zira vücudun kendi hücrelerine reaksiyon gösterme olasiligi çok azdir” seklinde konustu.



Nasil yapilir?

Sanakin uygulamasi hakkinda bilgi veren Akpinar, söyle konustu:

“Sanakin uygulamasinda öncelikle hastanin kol damarindan 10 ml kadar kani alinir. Özel bir tüpe alinan bu kan 3 saat inkübatör denilen bir dolapta vücut sicakligi olan 37 derecede bekletilir. Sonrasinda kan 5 dakika boyunca santrifüj adi verilen cihazda hizla döndürülerek elde edilen serum hedeflenen bölgeye eklem içine uygulanir. Hastaligin ve hastanin durumuna göre 2-4 seans haftada bir uygulama yapilir."
Kaynak: İHA