Ramazan Ayinda Kizilay Gönüllülere Dokundu

Kizilay Agri Subesi her Ramazan ayinda oldugu gibi bu Ramazan ayinda da binlerce gönüle dokundu.

Ramazan Ayinda Kizilay Gönüllülere Dokundu
Ramazan ayinin bitmesi ile birlikte konu ile alakali degerlendirme yapan Sube Baskani Orhan Tatli, "Il merkezi ve tüm ilçelerimizde Ramazan ayindan hemen önce çalismalarimiza basladik ve bayrama kadar gece gündüz kosturmaya devam ettik" dedi.

Konu hakkinda bilgiler veren Kizilay Agri Sube Baskani Orhan Tatli, "Kizilay’in Agri’da 3 tane Asevi bulunmakta ve asevlerinden yilin tamaminda ihtiyaç sahiplerine yemekleri kapilarina kadar ulasmaktadir" ifadelerini kullandi.

Ramazan ayinda çok fazla bagis aldiklarini dile getiren Tatli, "Manevi atmosferi ile bizleri sarip sarmalayan Ramazan ayini tamamladik ve ardindan Rabbime sükürler olsun ki bizleri bayrama kavusturdu. Ramazan ayi bizlerin en yogun çalisma ayi, ayni zamanda bagislarin en yogun geldigi ay Bizler veren el ile alan el arasinda bir gönül köprüsüyüz aslinda. Bagisçinin emanetlerini onun istedigi sekilde dagitiyoruz. Bagisçimiz yetimlere dagitin derse öyle dagitiyoruz, bagisçi yaslilara veya engellilere verin derse öyle dagitiyoruz. Burada gayemiz bagisçinin gönlünün rahat olmasi ve kendi zekatinin, sadakasinin dogru sekilde dagitildigini bilmesi. Agri Asevimizden günlük 4000 kisilik sicak yemek, Dogubeyazit Asevimizden 1000 kisilik, Tutak Asevimizden de günlük 1000 kisilik yemek ailelere her gün dagitildi. Genel merkezimiz tarafindan ilimize gönderilen 3 milyon TL zekat bagisi her aileye 1000 TL olacak sekilde dagitildi, tabi burada ilimize gelen depremzede aileleri de unutmadik ve onlara da para yardiminda bulunduk. Il Milli Egitim Müdürlügümüz ile baslatmis oldugumuz ’Bir Sinif Bir Koli’ projesi ile toplanan 2000 gida kolisini deprem bölgesine götürerek Kahramanmaras ve Adiyaman’da konteyner kentlerde dagittik, geri kalan kolileri ilimizde ki ailelerimize dagittik. Ilimizde bulunan 1600 aileye sahurluk malzeme dagitimi, bütün tavuk dagitimi yaptik yine ilimizde maddi durumlari iyi olmayan Toki 2+1 de 430 ailemize gida desteginde bulunduk. Almis oldugumuz bagislar ile yüzlerce yetim çocugumuzun sevinmesine vesile olduk, çocuklarimizi magazaya götürerek gönüllerince giyinmelerini sagladik. Ramazan ayinin 15. günü Dünya Yetimler Günü bizlerde ilimizde bulunan 500 yetim çocuk ve anneleri ile birlikte yetim iftar programi gerçeklestirdik. Ramazan ayinin ilk gününde baslayan çalismalar son güne kadar gönüllü arkadaslarimizin destegi ile dolu dolu geçti, arkadaslarimiz sehrin her sokagini dolasarak her evi ziyaret etmeye her ailenin derdine derman olmaya çalistilar. Yine bagisçilarimizin zekat ve fitrelerini son güne kadar dagitmaya devam ettik. Arefe gününe geldigimiz zaman ilimizde 1.5 ton lokum ve seker dagitimi ile Ramazan ayi çalismalarimizi tamamladik. Rabbim böylesi güzel çalismalara destek veren bagisçilarimizdan razi olsun. Emanetleri ulastirmak için gece gündüz çalisan ve tek gayeleri birilerinin onlara ’Allah sizden razi olsun ’ diye dua edilmesini bekleyen tüm gönüllülerimizden Allah razi olsun" dedi.

Ramazan ayindan sonra çalismalarina kaldiklari yerden devam edeceklerini söyleyen Tatli, bagisçilara bir kez daha tesekkür etti.
Kaynak: İHA