Milli Savunma Bakanligi Dijital Gösterim Merkezi Kayseri'de Açilacak

Milli Savunma Bakanligi Dijital Gösterim Merkezi Ankara’dan sonra Kayseri’deki vatandaslarin ziyaretine açilacak.

Milli Savunma Bakanligi Dijital Gösterim Merkezi Kayseri'de Açilacak
Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunan yerli ve milli silah, araç, gereç, teçhizat, mühimmat ve donanimlari Kayserili vatandaslarimizla bulusturmak amaciyla Milli Savunma Bakanligi Dijital Gösterim Merkezi Kayseri Kursunlu Otoparkinda 26 Nisan-1 Mayis tarihleri arasinda vatandaslarimizin ziyaretine açilacak. ’Yüzyilin Gücü - Cesaretin Teknolojisi’ mottosuyla bir ‘deneyim merkezi’ olarak açilan Milli Savunma Bakanligi Dijital Gösterim Merkezi’nde maketler, dijital gösterimler ve 3D animasyon filmlerle ülkemizin savunma sanayiinin kat ettigi asama ve TSK’nin modernizasyonu anlatiliyor. Dünyanin ilk SIHA gemisi olarak TCG Anadolu, Atak Helikopteri, Siha ile 120 ürünün sergilendigi MSB Dijital Gösterim Merkezi 26 Nisan - 1 Mayis tarihleri arasinda Kursunlu Otoparkinda halkin ziyaretine açik olacak.

Yediden yetmise her yas grubuna açik olan ve ücretsiz olarak ziyaret edilecek olan MSB Dijital Gösterim Merkezi 3 ana bölümden olusuyor. Merkezin dis cephesindeki kösede yer alan LED ekranda TSK envanterinde bulunun yerli ve milli silahlar 3 boyutlu içeriklerle ziyaretçilere etkileyici bir deneyim olarak sunuluyor.

Dijital tünelde Milli Muharip Uçak (MMU), TCG Anadolu SIHA Savas Gemisi, Atak Helikopteri ve Altay tanki gibi projelere ait görüntülerin muhtesem görsel sovlarla sunuluyor. MSB Dijital Gösterim Merkezi’nin ikinci bölümünde ise TSK envanterindeki ürünlerden seçilen maketler ayri ayri alanlarda sergileniyor. Silah, araç, donanim, mühimmatlar sahip olduklari yetenekleriyle halkin ilgisine özel içeriklerle sunuluyor. MSB Dijital Gösterim Merkezi’nin üçüncü bölümdeyse TSK envanterindeki yerli ve milli silahlarin yani sira alanin merkezinde yer alan dairesel dijital alanda silahlarin yüksek teknolojisi ve üst kabiliyetleri anlatiliyor. Alanda bulunan sergileme ünitelerindeyse namlulu silahlar, mühimmatlar, füze sistemleri ve diger savunma araçlarinin 3 boyutlu maketlerine ve detayli özelliklerine ulasilabiliyor.

MSB Dijital Gösterim Merkezi’nde, Milli Savunma Üniversitesi’ne girerek TSK bünyesine katilmak isteyen gençlere yönelik danismanlik hizmeti ve kariyerini milli savunma sanayinde sürdürmek isteyenlere de rehberlik hizmeti sunuluyor.
Kaynak: İHA