Esnaf Meslek Kurulusu Yöneticileri Silah Tasima Ruhsati Alabilecek

Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkinda Yönetmelik’te yapilacak degisiklikle silah tasima ruhsati verilebilecek meslek mensuplari arasina Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluslari Kanunu’na göre kurulmus oda, birlik, federasyon, konfederasyon yönetim kurulu baskan ve üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri yönetim kurulu baskan ve üyeleri de dahil edilecek.

Alinan bilgiye göre, Içisleri Bakanligi, Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkinda Yönetmelik’in "Tasima ruhsati verilebilecek diger meslek mensuplari" baslikli 9’uncu maddesinde degisiklik yapilmasi için çalisma baslatti.

Planlanan düzenlemeyle tasima ruhsati verilebilecek meslek mensuplarinin kapsami genisletilecek.

Degisikligin yürürlüge girmesiyle 5362 sayili Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluslari Kanunu’na göre kurulmus oda, birlik, federasyon, konfederasyon yönetim kurulu baskan ve üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri yönetim kurulu baskan ve üyelerine seçildikleri dönem içerisinde silah tasima ruhsati verilecek.

Türkiye’de 2 bin 995 oda ile bin esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi bulunurken düzenlemeyle, kapsam dahilindeki 30 bin kisi harç ücretini ödeyerek tasima ruhsati alabilecek.
Kaynak: İHA