Baskan Demir Açiklamasi 'Samsun Serbest Bölge, Türkiye'nin En Büyük Serbest Bölgesi Olacak'

Olaganüstü meclis toplantisinda konusan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Samsun Serbest Bölge’nin Türkiye’nin en büyük serbest bölgesi olacagini söyledi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Samsun Serbest Bölge, Türkiye'nin En Büyük Serbest Bölgesi Olacak'
Samsun Büyüksehir Belediye Meclisi Nisan Ayi Olaganüstü Toplantisi Mustafa Demir baskanliginda Meclis Toplanti Salonu’nda yapildi. 5 gündem maddesinin görüsüldügü toplantida ilk önce gündeme alinan maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyonda görüsülen maddeler karara baglanmak üzere tekrar meclise gönderildi.

5 gündem maddesinin tamaminin karara baglandigi toplantida Baskan Demir’e projelerde kullanilmak üzere 300 milyon TL kredi kullanim yetkisi verilirken, Orta Karadeniz Serbest Bölge Kurucu ve Isletici A. S. (OSBAS) adiyla kurulacak sirkete Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin yüzde 20 oraninda ortak olmasi maddesi, Tarima Dayali Ihtisas Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’ne yüzde 33 katilim payi ile kurucu ortak olunmasi maddesi ve Atakum Kamali Mahallesi’ndeki tarla nitelikli tasinmazin sosyal konut projesinde degerlendirilmek üzere Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina devri teklifi de kabul edilerek karara baglandi.

“Samsun Serbest Bölge Türkiye’nin en büyük serbest bölgesi olacak”

Orta Karadeniz Serbest Bölge Kurucu ve Isletici A. S.’ye hissedar olunmasi maddesi hakkinda konusan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Samsun’da mevcut serbest bölge 75 dönüm civarinda. Tamamen dolu ve artik önü açik degil. Biz bölgenin merkeziyiz. Su anda da çalismamizin geldigi nokta itibariyle bunu hemen ilan etme noktasindayiz. Sirketinin kurulusunu da acilen yapmak istiyoruz. Orada çok özel Kuzey Anadolu’da kuzeye açilan ve ciddi anlamda ihracatimiza katki saglayacak olan, istihdama da çok ciddi anlamda ivme kazandiracak olan bir yatirim. Buraya yurt disindan ciddi bir yatirim gelecek. Bir de bu serbest bölge daha sonra gelisme alanlariyla birlikte Türkiye’nin en büyük serbest bölgesi olacak. Bu kararla önceligi de bir an önce ilan edelim. Bir an önce yürürlüge girsin. Diger çalismalari da bu arada Allah’in izniyle yetistirip, ilanini gerçeklestirmis olacagiz. Saniyorum bugüne kadar Samsun’un o hak ettigi ekonomik potansiyeli yakalamada müthis bir ivme olusturacak. Önümüzdeki ay meclis toplantisi vardi. Simdi bizim bu çalismalarimiz bastan beri devam eden çalismalardi. Simdiye gelmesinde de Ticaret Bakanimiz Mehmet Mus’un çok büyük katkisi oldugunu, onun için seri bir sekilde gerçeklestirmek üzere olaganüstü toplanti yapmamizin asil nedeni bu” dedi.



“1 tane eksik, yanlis, lüzumsuz yatirimimiza rastlamazsiniz”

Belediye olarak Türkiye’ye örnek olan projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Baskan Mustafa Demir, “Türkiye’de acaba marinaya baska itiraz edecek baska bir sehir olabilir mi? Belli kesimler açisindan diyorum. Sehrin böyle bir itirazi yok da algi noktasinda bir gayret var. Sehirle ilgili dogru olani yapmaktan asla geri adim atmayiz. Dogru adimi da sonuna kadar atariz ve geregini yerine getiririz. Büyüksehir belediyesi olarak bugüne kadar besinci yila yeni girdik. 1 tane eksik, yanlis, lüzumsuz yatirimimiza rastlamazsiniz. Tüm yaptigimizin projeleri, vizyon olarak üst düzeydedir. Türkiye’ye örnek olan projeleri hayata geçirdik ve hayata geçiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA