Bakan Kirisci Açiklamasi 'Ellerinden Gelse Üretimi Durduracaklar'

Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, Siirt’te parti üyeleriyle gerçeklestirilen toplantida, muhalefete yüklendi.

Bakan Kirisci Açiklamasi 'Ellerinden Gelse Üretimi Durduracaklar'
Bakan Kirisci, AK Parti Siirt Il Baskanligi konferans salonunda yaptigi konusmada, özellikle 2023 seçimlerinin çok önemli oldugunu ve koltuklarin asla muhalefete geçmemesi gerektigini dile getirdi. Kirisci, “Biz ürettiklerimizle büyüyoruz bunu inkar edenler var. Yaptigimiz yollarda kendi araçlariyla, kendi kullandiklari otomobillerle seyahat ediyorlar ne otoyolu görüyorlar ne duble yolu görüyorlar. Bunu inkar ediyorlar. Saglik hizmeti almak için hastaneye gidiyorlar, yaptigimiz birinci sinif hastanelerde hizmet aliyorlar yine bu konuda bir inkar söz konusu. Dogal gaz baglaniliyor bu Rusya’dan gelen dogal gaz hattinin bir ürünü müdür diyorlar. Halbuki bu ülkenin insanlarinin ve bizim sismik sondaj gemilerimizin ki bunlarin tamami bizim kendi envanterlerimiz kendi varliklarimiz ve bu konuda bu faaliyetlerin yürütüldügünü inkar ediliyor” dedi.



“Ellerinden gelse üretimi durduracaklar”

Muhalefet liderlerinin yerli üretimlere karsi olduklarini ifade eden Kirisci, “TOGG için söylemedikleri sey kalmadi. KIZILELMA için söylemedikleri kalmadi. IHA’lar, SIHA’lar için ellerinden gelse üretimi durduracaklar. Dolayisiyla böyle bir süreçte bu memleketin özgürlestigi, demokratiklestigi, artik refah seviyesinin yükseldigi bir dönemde tabii ki bu siyasi tercihlerimiz çok önemli. Bizim için degil, milletimiz için degil, bu ülkeye bel baglayan mazlum ve magdur cografyalar için bu önemli bir seçim. Bu seçimde insallah bütün çabalari bir makama sahip olmak olanlarla veyahut da bir maddiyatin pesinden kosanlar ki onlari siz biliyorsunuz. Onlarla bu millete adeta kendi vakfetmis 21 yildan beri kesintisiz iktidarda olan Sayin Cumhurbaskanimizin riyasetindeki AK Parti’nin mutlaka görevine devam etmesi ve bu koltuklarin sayica artirilarak korunmasi gerekir” diye konustu.



“Ulufe dagitir gibi cumhurbaskani yardimciligini dagitiyorlar”

Bir tek cumhurbaskani yardimcisina bile tahammül edemeyen muhalefet partilerinin simdilerde ulufe dagitir gibi cumhurbaskani yardimcisi dagittiklarini söyleyen Bakan Kirisci, “Bunlar hem baskanlik sistemine karsilar hem cumhurbaskanligi yardimciligina karsilar. Bizim bir tanemize bile tahammül edemiyorlar ama 8 taneyi daha simdiden dagittilar. Iste bunlarin amelleri ile niyetleri arasindaki çeliski de tam da budur. Buna benzer birçok yönleri vardir vatandaslarimiz biliyordur. Biz bu muhalefete bu milleti asla teslim edemeyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA