Samsun'da 23 Nisan Coskusu

SAMSUN – Samsun’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103. yili çesitli etkinliklerle kutlandi.

Samsun'da 23 Nisan Coskusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlanmalari sabah saatlerinde Atatürk Aniti’ndaki tören ile basladi.

Il Milli Egitim Müdürlügü’nün anita çelenk sunumuyla baslayan tören saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Kutlama programi, anittaki törenlerin ardindan Mustafa Dagistanli Spor Salonu’ndaki etkinliklerle devam etti.

Buradaki törenin açilisinda konusan Samsun Il Milli Egitim Müdürü Murat Agar, “Bugün, birlik ve beraberlik duygulariyla dolup tasan, milli iradenin temsil edildigi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 103. yildönümünü coskuyla kutluyoruz. Bu tarih Milli Mücadele’nin devam ettigi günlerde, vatanin isgalden kurtulacagina inancin bir göstergesi, ayni zamanda millet iradesinin vücut buldugu ve Cumhuriyet’in temellerinin atildigi gündür. Cumhuriyetin kurulmasi kadar onun gelistirilmesi, korunmasi da önem arz etmektedir. Bunu, çocuklarimiza ve gençlerimize ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yasatacak ve yükseltecek sizlersiniz’ tarihi mesaji ile dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gelecegimiz için çok önemsedigi siz çocuklara 23 Nisan’i bir bayram olarak hediye ederek sizlere duydugu güveni, verdigi önemi göstermistir. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayrami, dünyada ilk ve tek çocuk bayrami olmasiyla birlikte, tüm insanlik için baris dolu aydinlik bir gelecek çagrisidir. Sevgili Çocuklar; Unutmayin ki milletimizin ufku sizlerle genisleyecek, ülkemizin gelecegi sizlerin omuzlarinda yükselecektir. Gelecegimizin güvencesi sizsiniz. Bunun için sizlerden beklentimiz bu armaganin degerini bilip çok çalismaniz ve ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarmanizdir. Bu yolda biz yetiskinlerin en büyük görevi, sizlere bu yolda rehberlik etmektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere olan su hitabini hiç unutmayin; ‘Küçük hanimlar, küçük beyler; sizler hepiniz, gelecegin bir gülü, yildizi, bir bahtinin aydinligisiniz. Memleketi asil aydinliga bogacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kiymetli oldugunuzu düsünerek ona göre çalisiniz. Sizlerden çok sey bekliyoruz’. Bu duygu ve düsüncelerle bagimsizlik ve egemenligimizin kazanilmasinda, bu essiz vatan için canlarini hiç düsünmeden feda eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte ebediyete intikal etmis tüm sehitlerimizi ve tüm milli mücadele kahramanlarini sevgi, saygi ve rahmetle aniyor; siz sevgili ve çocuklarimizin, tüm dünya çocuklarinin, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni yürekten kutluyorum” dedi.

Kutlama etkinlikleri açilis konusmasinin ardindan siir dinletileri, ront gösterisi, dans esliginde sarki dinletisi, koro çalismalari, halk oyunlari gösterileri ve askeri bando gösterisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA