Kenya'daki 'Açlik Tarikati' Sorusturmasinda Ulasilan Ceset Sayisi 47'Ye Yükseldi

Kenya’da açliktan ölmeleri halinde "Hz. Isa ile tanisacaklari" vaadiyle kandirilan tarikata dair devam eden sorusturma kapsaminda ulasilan cansiz beden sayisi 47’ye yükseldi.

Kenya'daki 'Açlik Tarikati' Sorusturmasinda Ulasilan Ceset Sayisi 47'Ye Yükseldi
Kenya’da "açlik tarikati" ile ilgili sorusturma devam ederken, ekipler çok sayida kisinin daha cansiz bedenine ulasti. Sahil kasabasi Malindi yakinlarindaki Shakahola Ormani’nda devam eden kazilarda, ulasilan cansiz beden sayisinin 47’ye yükseldigi bildirildi.

Içisleri Bakani Kithure Kindiki yaptigi açiklamada, 800 dönümlük ormanin tamaminin kapatildigini ve suç mahalli ilan edildigini aktararak, bu vahsetin yalnizca faillerin en agir sekilde cezalandirilmasina degil ayni zamanda her kilise, cami, tapinak veya sinagog için daha siki düzenlemelere yol açmasi gerektigini ifade etti.

Kenya basininda "tarikat lideri" olarak nitelendirilen ve gözaltina alinan vaiz Paul Mackenzie Nthenge’nin ise gözaltindayken yemek yemeyi veya içmeyi reddettigini belirtildi.

Nthenge’nin çok sayida kisiye açliktan ölmeleri durumunda Hz. Isa ile tanisacaklarini söyledigi iddia ediliyor. Polis, 15 Nisan’da açliktan öldügü süphelenilen 4 kisinin cansiz bedeninin bulunmasinin ardindan Nthenge’i gözaltina almisti.
Kaynak: İHA