Edirne'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi

Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik’in koltugunu temsili olarak ögrencilere birakmasi ile basladi.

Edirne'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Coskuyla Kutlandi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103. yili büyük cosku ve heyecanla kutlandi. Kutlamalar Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik’in, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla makaminda ziyaretleri kabul etmesi ile basladi.

Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci Baskanliginda Kirkpinar Agasi Alper Yazoglu Ortaokulu Müdürü Demet Fisek, Kirkpinar agasi Alper Yazoglu Ortaokulu’ndan Ögretmen Fenay Kafa, ve 6. sinif ögrencilerinden Umay Ece Tosun, Rüzgar Bucak, Elis Minel Demirel tarafindan Vali Kirbiyik, makaminda ziyaret edildi.

Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik, makam koltugunu temsili olarak Kirkpinar Agasi Alper Yazoglu Ortaokulu 6. sinif ögrencisi Umay Ece Tosun’a birakti. Vali Kirbiyik, sözü mesajlari için temsili olarak vali koltuguna oturan Tosun’a birakti.

Valilik makamina oturan 6. Sinif Ögrencisi Umay Ece Tosun, bugünü kendilerine hem armagan, hem de emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun önderliginde savasan herkese tesekkürlerini sundu. Vali Kirbiyik’in makam koltuguna oturan ortaokul ögrencisi Tosun, Edirne için düsündügü projelerini anlatti.

“Minik ögrenci deprem felaketini unutmadi”

Edirne ile görüslerini bildiren 6. sinif ögrencisi Tosun, 6 Subat 2023 tarihinde yasanan ve asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlere de vurgu yapti. Yasanan deprem felaketinden dolayi çok üzüldüklerini ve çok etkilendiklerini söyleyen Tosun, depreme her zaman hazirlikli olunmasi ve ona göre hareket edilmesi gerektigini aktardi.

Özellikle Ramazan Bayrami dolayisiyla kentte trafik yogunlugu yasandigini belirten Tosun, konuyla ilgili Il Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar’i arayarak sorunun çözümü için talimat verdi.

Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik, Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, ögretmenler ve makamina ziyarete gelen ögrencilerle sohbet etti. Hatira fotografi çekilmesiyle son bulan ziyaretin ardindan Atatürk Heykeli önündeki törene geçildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami tüm yurtta oldugu gibi Edirne’de de büyük bir cosku ve heyecan ile kutlandi. Edirne’de düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Atatürk Heykeli önünde tören düzenlendi.

7’den 70’e bayragini alan herkes tören alanina kostu.

Atatürk Heykeli’ne çelenk sunumu ile baslayan tören bando esliginde saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan sona erdi. Kutlamalar Saraçlar Caddesi’nde kurulan platformda devam etti.

Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, burada yaptigi konusmada, 23 Nisan’in Türk tarihinin dönüm noktalarindan biri oldugunu söyledi.



Siir, kompozisyon ve resim yarismalarinda dereceye giren ögrencilere hediyeleri verildi.

Etkinlikte ögrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi.

Törenin ardindan Vali Kirbiyik, Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Cihanoglu, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Çakmak ve il protokolü etkinlikte yer alan stantlari ziyaret ederek bilgi aldi. Yüz boyama etkinliginin oldugu standi da ziyaret eden heyet, çocuklarla sohbet etti.
Kaynak: İHA