Bakan Kurum Açiklamasi 'Tüm Evlatlarimiz Için Yeni Saglam Güvenli Köy Konutlarimizi Teslim Ettik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde Ümraniye’de çocuklarla bir araya geldi. Bakan Kurum, "Tüm evlatlarimiz için yeni saglam güvenli köy konutlarimizi teslim ettik" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Tüm Evlatlarimiz Için Yeni Saglam Güvenli Köy Konutlarimizi Teslim Ettik'
Bakan Kurum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde Ümraniye Alemdag Caddesi’nde gerçeklestirilen kutlamalara katildi.

Bakan Kurum’a Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim’da eslik etti. Bakan Kurum çocuklarla sohbet etti, sahnede sarkilar söyledi.

Kurum, konusmasi sonrasi çocuklar ve aileleri ile hatira fotografi çektirdi ve hediyeler dagitti.



"Ümraniye’de çocuklarimizin nesesine büyük bir coskuyla ortak oluyoruz"

Çocuklarin bayramini kutlayarak sözlerine baslayan Bakan Kurum, "Tüm çocuklarimizin bayramini tebrik ediyorum. 103 yil önce Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslari ilk gazi meclisimizle birlikte ülkemizin egemenligini tüm dünyaya ilan etti. Böylelikle hem ülkemizin hem de dünyamizin çocuklari için 23 Nisan’i bir bayram havasiyla tüm dünyada kutluyor. Bugün biz de sabahleyin Üsküdar’imizda ardindan Sultanbeyli’de simdi de Ümraniye’de çocuklarimizla birlikte büyük bir coskuyla Istanbul’da çocuklarimizin nesesine ortak oluyoruz. Dün bayramin ikinci günüydü ve biz o gün Sayin Cumhurbaskanimizla Gaziantep’te Kahramanmaras’ta tüm evlatlarimiz için yeni saglam güvenli köy konutlarimizi teslim ettik. Onun mutlulugunu yasadik. Bugün Istanbul’dayiz; Istanbul’umuzun ve çocuklarimizin gelecegi adina Türkiye yüzyilinin dönüsümü olan yarisi bizden kampanyasiyla da sehirlerimizi güvenli hale getirmek için çalisacagiz. 39 ilçemizi depreme hazir hale getirecegiz ki çocuklarimiza daha fazla yesil alan birakalim, daha fazla yürüyüs yollari yapalim. En büyük sorunlardan biri olan trafik problemini halledelim istiyoruz.

Su an 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesinin bir kismi tamamlandi, bir kismi insa asamasinda. Istanbul’umuza da her bir vatandasimiz için bir metrekare ilave yesil alan kazandiriyoruz. Ümraniye’de çocuklarimiz, ailelerimiz orada etkinlikler yapiyorlar, vakit geçiriyorlar. Toplamda Istanbul’da 18 milyon metrekare büyüklüge sahip 48 millet bahçesini Istanbul’umuza armagan ediyoruz. Istiyoruz ki yesilin, mavinin Istanbul’u olsun ve herkesin huzur içerisinde, güven içerisinde saglikli konutlarda oturdugu bir Istanbul hayali için insallah Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde 21 yildir ne yapiyorsak ayni anlayisla çalisacagiz. Her sey çocuklarimiz için gelecegimiz, umudumuz onlar. Çocuklarimiz için mücadelemizi sonuna kadar devam ettirecegiz. Bu anlayisla da çalisacagiz. Tekrar tüm çocuklarimizin 23 Nisan’ini tebrik ediyorum" dedi.



"23 Nisan çocuk bayramimizi Alemdag Caddesi’nde kutluyoruz"

23 Nisan kutlamalarina katilim saglayan Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, "Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim ise “Bir taraftan Ramazan Bayrami’ni idrak ediyoruz bir taraftan da 23 Nisan çocuk bayramimizi Alemdag Caddesi’nde kutluyoruz. Her sey çok güzel olacak, Sayin Cumhurbaskanimiz çok güzel haberler verdi. Sayin Bakanimiz burada anlattilar. Türkiye’miz ileriye dönük, çok daha güzel hizmetlerle hem devletimiz, hem milletimiz kazanacak diyorum” dedi.

Kaynak: İHA