ABD, Azerbaycan'in Laçin Koridoru'na Kontrol Noktasi Kurmasindan Rahatsiz

ABD Disisleri Bakanligi, "ABD, Azerbaycan’in Laçin Koridoru’nda bir kontrol noktasi kurmasinin baris sürecine güven tesis etme çabalarini baltalamasindan derin endise duymaktadir” dedi.

ABD, Azerbaycan’in Ermeni silahli gruplarin geçisini, mühimmat, mayin ve diger askeri teçhizat sevkiyatini önlemek amaciyla Laçin Koridoru’na kurdugu kontrol noktasindan rahatsiz oldugunu açikladi.

ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "ABD, Azerbaycan’in Laçin Koridoru’nda bir kontrol noktasi kurmasinin baris sürecine güven tesis etme çabalarini baltalamasindan derin endise duymaktadir” denildi.

Bölgeden provokasyon yapan yasadisi Ermeni silahli gruplara deginilmeyen açiklamada, "Laçin Koridoru’nda serbest sekilde insan ve ticaret dolasimi olmasi gerektigini yineliyoruz. Taraflari baris görüsmelerini yeniden baslatmaya ve sinir boyunca provokasyonlardan ve düsmanca eylemlerden kaçinmaya çagiriyoruz” ifadeleri kullanildi.

Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi bilgilendirdi

Azerbaycan Devlet Sinir Hizmeti tarafindan yapilan açiklamada, 10 Kasim 2020 tarihli üçlü deklarasyona aykiri olarak Ermenistan’dan Azerbaycan topraklarinda bulunan yasadisi Ermeni silahli gruplarina personel geçisini, mühimmat, mayin ve diger askeri teçhizat sevkiyatini önlemek ve Ermenistan tarafindan tek tarafli kurulan kontrol noktasina karsilik olarak Azerbaycan Devlet Sinir Hizmeti’nin birlikleri tarafindan Laçin-Hankendi yolunun baslangicinda sinir kontrol noktasi kuruldugu duyurulmustu. Açiklamada, yerel saatle 12.00’de kurulan sinir kontrol noktasi konusunda Rus baris gücü birligi komutanligi ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi de bilgilendirildigi aktarilmisti.
Kaynak: İHA