Tatilciler Yollara Akin Etti, 43 Ilin Geçis Güzergahinda Trafik Yogunlugu

Ulasimda 43 ilin geçis güzergahi "kilit kavsak" Kirikkale’de, Ramazan Bayrami’nin arifesinde de trafik yogunlugu yasaniyor. Jandarma ekipleri, trafik kontrol noktalarinda bir taraftan asayis denetimlerini sürdürürken, bir taraftan da narkotik köpekleri ile araçlarda arama yapiyor.

Tatilciler Yollara Akin Etti, 43 Ilin Geçis Güzergahinda Trafik Yogunlugu
Ramazan Bayrami’ni memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaslar, 43 ilin geçis güzergahi "kilit kavsak" Kirikkale’de trafik yogunluguna takildi. 100 binin üzerinde aracin geçis yaptigi güzergahtaki trafik kontrol noktalarinda da denetimler sürüyor. Il Jandarma Komutanligi’na bagli ekipler, sürücü ve yolcularin GBT kontrollerini gerçeklestiriyor. Uyusturucu ile mücadele çerçevesinde de narkotik köpekleri ile de araçlarda arama yapiliyor. Araç trafiginin akici oldugu Ankara-Samsun D200 Karayolunda yogunlugun aksam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Kirikkale-Kayseri D765 Karayolunda ise trafik akisinin normal oldugu görüldü.

Bayram tatili için Tokat’in Erbaa ilçesine gittigini ifade eden Sefa Kir, su ana kadar kaza atlatmadan yoluna devam ettiklerini ve yollarda da trafik yogunlugunun oldugunu söyledi.



Yozgat’a giden Recep Alibaz ise denetimlerden memnun olduklarini belirterek, bayram tatili dolayisiyla da yollarda araçlarin yogun oldugunu anlatti.
Kaynak: İHA