Samsun'da Bayram Tedbirleri Açiklamasi Silah Atilmasina Karsi Özel Ekip

Bayram tedbirlerini açiklayan Samsun Il Emniyet Müdürlügü, bayram namazi sonrasinda silah atilmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olaylarin önlenmesi amaciyla önceki tarihlerde silahla ates edildigi tespit edilen ve ates edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklara 23 özel ekip görevlendirdigini açikladi.

Samsun'da Bayram Tedbirleri Açiklamasi Silah Atilmasina Karsi Özel Ekip
Ramazan Bayrami öncesinde Samsun Il Emniyet Müdürlügü aldigi ek tedbirleri kamuoyu ile paylasti. 13 hava araci, 14 dedektör köpek ve toplam 6 bin 991 personel ile Samsun polisi bayramda güvenligi ve huzuru tesis etmeye çalisacak.

Daha önce silah atilan yerlerde özel ekip görevlendirildi

Konu hakkinda yapilan yazili açiklamada, “Ilimizde genel güvenlik ve asayisin saglanmasi, halkimizin can ve mal güvenliginin temini ile vatandaslarimizin Ramazan Bayrami’ni huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için ilimiz merkez ve ilçelerindeki mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak uygulamalar yapilarak planlanan tedbirler alinacaktir. Genel asayis tedbirleri kapsaminda 20-23 Nisan 2023 tarihleri arasinda Ramazan Bayrami öncesi ve bayram tatili süresince vatandaslarimizin huzur ve güven içerisinde ziyaretlerini ve alisveris yapmalarini saglamak, hirsizlik, yankesicilik, kapkaç gibi asayise müessir olaylarin önlenmesi için resmi ve sivil motorize ekipler görevlendirilmistir. Havaalani, gar ve terminal gibi yerlerde, kalabalik olan alisveris merkezlerinin bulundugu sokaklar, ana arterler, caddeler ile mezarliklarda; bayram tatili süresince 17 noktada yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirilerek emniyet tedbirleri artirilmistir. Bayram namazi süresince görevlendirilen 26 ekip cami tedbirlerinde görev alacaktir. Bayram namazi sonrasinda silah atilmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olaylarin önlenmesi amaciyla önceki tarihlerde silahla ates edildigi tespit edilen ve ates edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklara 23 özel ekip görevlendirilmistir” ifadeleri kullanildi.

1144 ekip, 13 hava araci, 14 dedektör köpek ve toplam 6 bin 991 personel görevlendirildi

Alinan ilave tedbirler neticesinde görevlendirilen personel hakkinda ise su bilgilere yer verildi:

“Ankara yolu, Sinop yolu ve Ordu yolu üzerinde sehir merkezine girislerde araçlar ve sahislar üzerinde kontrol ve denetimler yapmak üzere 24 saat esasina göre personel görevlendirilmistir. Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü sehirlerarasi devlet karayolunda yaya ve araç trafigine karsi, gündüz 16 ekip, 4 radar ekibi 1 Hava araci; gece 14 ekip, 3 radar ekibi ile bayram süresince tedbir alacaktir. Trafik Denetleme Sube Müdürlügü sehir içi yaya ve araç trafigine karsi gündüz 12 ekip, 10 sahin ve 1 radar ekibi, 1 hava araci, 4 nokta görevlisi; gece 6 ekip, 1 radar ekibi ile bayram süresince tedbir alacaktir. Halkimizin huzur ve güven ortaminda Ramazan Bayrami’ni geçirmelerini saglamak için il genelinde 20 Nisan 2023 Persembe günü 320 ekip, 5 hava araci, 4 dedektör köpek ve toplam 2025 personel, 21 Nisan 2023 Cuma günü 275 ekip, 2 hava araci, 4 dedektör köpek ve toplam 1620 personel, 22 Nisan 2023 Cumartesi günü 272 ekip, 2 hava araci, 3 dedektör köpek ve toplam 1600 personel, 23 Nisan 2023 Pazar günü 277 ekip, 4 hava araci, 3 dedektör köpek ve toplam 1746 personel olmak üzere; toplamda 1144 ekip, 13 hava araci, 14 dedektör köpek ve toplam 6991 personel görevlendirilmistir. Vatandaslarimizin, halkin huzuru ve güven ortamini bozacak davranislarla karsilasmasi halinde, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügü ve diger telefonlarimiz ile e-mail adresimize bildirmesini bekliyoruz."
Kaynak: İHA