Lise Ögrencilerinin Tasarladigi Araç TEKNOFEST'te Yarisacak

Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Bölümü ögrencileri tarafindan tasarlanan "Safrantech" isimli araç Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) yarisacak.

Lise Ögrencilerinin Tasarladigi Araç TEKNOFEST'te Yarisacak
10 kisilik ekipten olusan ögrenciler araci danisman ögretmenlerin koordinesinde tamamladi. Yazilimi ve birçok parçasi ögrenciler tarafindan yapilan araç, 2.5 kw’lik iki motorla tam dolu sarjla 70 kilometre yol kat edebiliyor.

"Safrantech" isminin verildigi araçla ögrenciler, TEKNOFEST çerçevesinde Liseler Arasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislari’nda derece elde etmeyi hedefliyor.

Safranbolu Kaymakami Saban Arda Yazici, Ahi Evran Anadolu Lisesi ögrencilerinin yaptigi araci inceleyerek, ögrencilerden araç hakkinda bilgi aldi. Araci test eden Kaymakam Yazici, ögrencilerin yaptigi islerin kendilerini gururlandirdigini belirtti.

Ögrencilerin son derece güzel isler basardigini ifade eden Yazici, "Bu yil ögrenciler Kocaeli’nde gerçeklestirilecek TEKNOFEST’e katilacak. Bu TEKNOFEST gençlremiz burada harikulade is yapmislar. Burada yerli ve milli tüm ekipmanlari ögrencilerimizce hazirlanan elektrikli araç yatilar, gurur duyduk. 65 kilometre hiza ulasan bir araç ve ögrencilerimizin yerli ve milli imkanlarla yaptiklari bir araç. Safranbolu bu konua gerçekten çok iyi her yil daha iyi noktaya gidiyor. Geçen yil 30 projeden 83 projeye eristik. Bu projelerle TEKNOFEST’te Safranbolu’muzu temsil edecegiz. Insallah daha iyi noktalara gelecegiz. Biz gençlerimizden gelecege dair umutluyuz. Bizden çok daha iyi olacaklarina yürekten inaniyorum. Bizden çok daha iyi kaymakam olacaklar, bizden çok daha iyi mühendis olacaklar, biz kendileriyle gurur duyuyoruz. Ilerleyen zamanlarda bunlari dünyanin gündemine sokacak o gücü kendilerinde görüyoruz. Ar-Ge’lerini gelistirerek bu ülkenin topragina insanina gönülden katki saglayacaklar" dedi.



Safranbolu’dan rekor sayida katilim

Safranbolu Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs de TEKNOFEST’e rekor sayilabilecek düzeyde katilim sagladiklarini ifade etti.

Insansiz hava araçlarindan otomobil ve diger TEKNOFEST’teki unsurlara kadar katilim saglamaya çalistiklarini anlatan Gümüs, sunlari kaydetti:

"Teknoloji üreten ülkemizin milli teknoloji hamlesine bizlerde Safranbolu’daki okullarimiz adina katki sunmaya çalisiyoruz. Gençlerimizin gelecege emin adimlarla yürümesi için teknolojik faaliyetlere hiz verdik. Rekor sayilabilecek düzeyde takimlarla TEKNOFEST’e basvurduk. Biz, insansiz hava araçlarindan otomobil ve diger TEKNOFEST’teki unsurlara katilim saglamaya çalistik. Elektrikli aracimizi ögrencilerimiz kendi öz imkanlariyla yaptik ve Kocaeli’ne yolcu edecegiz. Ögrencilerimizin, ögretmenlerimizin ve idarecilerimizin gayretleri için tesekkür ediyorum. Insallah bundan sonraki süreçte de daha fazla TEKNOFEST basvurulariyla gençlerimizi gelecege emin adimlarla hazirlamanin gayreti içerisinde olacagiz."
Kaynak: İHA