Kars'ta Yerli Ve Milli Radar Sistemiyle Hiz Kontrolü

Kars’ta bin 68 jandarmanin katilimiyla bayram öncesi yol güvenlik kontrolleri yapiliyor. Kontrollerde yerli ve milli Mobil Hiz Tespit Sistemi (MTS) kullaniliyor.

Kars'ta Yerli Ve Milli Radar Sistemiyle Hiz Kontrolü
Jandarma sorumluluk bölgesinde yapilan yol kontrollerinde, yerli ve milli Mobil Hiz Tespit Sistemi (MTS) kullaniliyor. Milli radar sistemi, hiz ihlallerinin belirlenmesinde jandarma ekiplerine kolaylik sagliyor.

Yerli imkanlarla gelistirilen lazer tabanli MTS, Il Jandarma Komutanligi tarafindan Kars’ta yol kontrollerine de kullaniliyor. Araç hizi, sinifi, seridi, lokasyonu, plaka ve araç görseli ile bunun yaninda birçok önemli veriyi her bir araç için tespit edilebilen MTS ile yapilan trafik denetimleri, sürücüler için de caydirici oluyor.

Kars Il Jandarma Komutanliginca bayram öncesi Kars-Ani Ören Yeri Derecik köyü mevkiinde denetim yapildi. Yapilan denetimlerde sürücüler dikkatli olmalari konusunda uyarildi. Sürücülere bayram sekeri ikram edildi.

Kars’in farkli noktalarinda Ramazan Bayrami öncesi denetim yapan jandarma ekipleri, sürücülere dikkatli ve tedbirli olmasi konusunda uyarilarda bulundu.

Denetimlerin Ramazan Bayrami boyunca farkli noktalarda MTS destegiyle yapilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA