Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Ne Mutlu Ramazan Ayini En Güzel Sekilde Degerlendirmis Olan Müslümanlara'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Ramazan ayinin son sahurunda konuk oldugu televizyon programinda, “Ne mutlu Ramazan ayini en güzel sekilde degerlendirmis olan Müslümanlara. Insallah istifade etmisizdir” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Ne Mutlu Ramazan Ayini En Güzel Sekilde Degerlendirmis Olan Müslümanlara'
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Ramazan ayinin son sahurunda TRT 1 ekranlarindan canli yayinlanan “Sahur Bereketi” programina konuk oldu. Ramazan ayinin manevi ikliminin hayata yansimalari ve gündemle ilgili degerlendirmelerde bulunan Diyanet Isleri Baskani Erbas, “Son sahurdayiz. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, ‘Sahur yapiniz. Çünkü sahurda bereket vardir.’ Bugün 29’uncu sahurumuzu yaparak bu bereketten en güzel bir sekilde istifade etmeye çalistik” dedi.

Ramazan ayinin Kur’an’in indirildigi bir ay olduguna dikkati çeken Erbas, “Ramazan ayi, önemini, faziletini Kur’an’dan aliyor. Bin aydan hayirli olan Kadir Gecesi’nin içinde oldugu Ramazan ayinin faziletlerini anlatmakla bitiremeyiz. Bin ay, 80 yillik bir ömür. Biz Kadir Gecesi’ni hakkiyla eger degerlendirebilmissek Ramazan’dan kazançli çikmisizdir” diye konustu.



“Oruç, bir otokontrol mekanizmasidir”

Oruç ibadetinin önemine vurgu yapan Erbas, “Peygamber Efendimiz, Rabbimizin ‘Ademoglunun çok ibadetleri vardir. O ibadetlerin belli bir karsiligi, sevabi vardir ama orucun sevabi ancak benim katimda gizlidir’ buyurdugunu bizlere ifade ediyor. Onun için ne mutlu Ramazan ayini en güzel sekilde degerlendirmis olan Müslümanlara. Peygamber Efendimiz Ramazan ayini, ‘basi rahmet, ortasi magfiret, sonu ebedi azaptan kurtulus günleri’ olarak degerlendiriyor. Rahmetinden insallah istifade etmisizdir” ifadelerini kullandi.

“Kötülüklere karsi kalkan”

Ramazan ayinin Müslümanlar için bir kurtulus vesilesi oldugunu belirten Erbas, “Rabbimiz, ‘Oruç, size farz kilindigi gibi sizden öncekilere de farz kilinmistir. Umulur ki korunursunuz’ buyuruyor. Oruç, kötülüklerden korunmamiza katki sagliyor. Peygamber Efendimiz bir hadis-i serifte, ‘Oruç, bir kalkandir’ buyuruyor. Kötülüklere karsi kalkan. Askerler nasil ki düsman oklarindan korunmak için kalkanla kendisini korursa oruç da, bütün ibadetler de insanlari kötülüklere karsi korumak için çok önemli faktörlerdir. Hem dünyamizi hem ahiretimizi koruyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA