Otizmli Çocuklara Vosvos Konvoyu

Bursa Büyüksehir Belediyesi, Bursa Otizm Dernegi ve ’Vos Garage 16’ grubunun geleneksel hale getirdigi farkindalik konvoyu ile otizme dikkat çekildi. Otizmli çocuklar ve aileleri, süslenen vosvoslarla sehir turu atti.

Otizmli Çocuklara Vosvos Konvoyu
Dünya Otizm Farkindalik Günü sebebiyle otizme dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal duyarlilik saglanmasi hedefiyle farkli etkinlikleri hayata geçiren Bursa Büyüksehir Belediyesi, son olarak Bursa Otizm Dernegi ve Vos Garage 16 grubu isbirliginde düzenlenen sehir turu etkinligine de katki sagladi. Etkinlik çerçevesinde birbirinden renkli araçlariyla Bursa, Balikesir ve Istanbul’dan gelen Vosvos tutkunlari, Besevler Meydani’nda otizmli çocuklar ve aileleriyle bulustu. Araçlarini süsleyen vosvos tutkunlari, daha sonra araçlarina aldiklari otizmli çocuklar ve aileleriyle sehir turu atti.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fethi Yildiz, "Bursa Sosyal Hizmetler Daire Baskanligimiz, engelliler sube müdürlügü ile beraber farkindalik olusturmak için böyle bir etkinlige imza attik. Otizmde en büyük cefayi anneler çekiyor. Biz otizmli vatandaslarin yanindayiz. Sadece bir gün degil, her gün onlarla beraberiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Bursa Otizm Dernegi Baskani Emel Kanberoglu, "Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü. Bizde her sene geleneksel hale getirdigimiz bu etkinligimize baslayacagiz. Etkinligin amaci otizme dikkat çekmek. Bu rahatsizlik çok zor. Evinden çikamayan yüzlerce aile var. Toplumun huzuru kaçmasin diye evde hapisler. Toplum ne kadar kabullenirse bizde aileler olarak o kadar rahat ederiz" dedi.

Kaynak: İHA